Savurganlık iddialarına cevap

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi´nin ağustos ayı toplantısı, bugün gerçekleştirildi.

Toplantıda muhalefetin sorularına cevap veren Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi`nde araç kullanımı konusunda herhangi bir savurganlık yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

MUHALEFETİN SORULARI
Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Meclisi`nin gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından CHP Meclis Üyesi Nejat Çakır`ın sorularına cevap verdi. Çakır, Büyükşehir arabalarının sivil plakalı olması nedeniyle söz konusu araçların ne amaçla kullanıldığının bilinmediğini söyleyerek, “Bu araçlara Büyükşehir amblemi asılırsa bu şikayetlerin de önüne geçilir” dedi. Çakır`ın sözlerine hak veren Başkan Karaosmanoğlu şunları söyledi:

“O ARABAYLA EVİNE GİDER”
“Haklısınız bu araçlarda işaretimizin olması gerekir. Ancak şunu ifade etmeliyim ki, araçlarımızın hepsi kiralıktır. Aracı kiralamak, satın almaktan daha ekonomik. Bir kere ne lastikle ne de tamiri ile uğraşıyorsunuz. Sivil plakalı olduğu için de müdür ya da daire başkanlarımız kendileri kullanabiliyorlar. Bu sayede şoförden tasarrufa gitmiş oluyoruz. Spekülasyonları, şikayetleri biz de araştırıyoruz. Kıskançlıklar olduğunu görüyoruz. Tüm gün benimle çalışman müdür arkadaşım var. Gece evine giderken bırak arabayı diyemem. Ya da Kandıra`da gün boyu çalışmış bir arkadaşım da işini bitirince gidip denize girebilir.”

“BOSNA`YA KENDİ PARAMIZLA GİTTİK”
Çakır`ın “Yurt dışı ziyaretlerinizle ilgili bilgi vermenizi istiyoruz” şeklindeki sözlerine karşılık olarak da son yurt dışı gezisini Bosna Hersek`e yaptığını ve söz konusu ziyaretin ücretini kendi cebinden karşıladığını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, 15 Ekim tarihinde de Büyükşehir Belediyesi`nin kardeş kenti olan Kore`nin Ulsan şehrini ziyarete gideceğini kaydetti.

“BELEDİYECİLİK AÇISINDAN FAYDALI”
Başkan sözlerinin bu bölümünde yurt dışı ziyaretlerinin belediyecilik açısından önemine değinerek, “Ben özellikle mühendis ve alt yapıyla ilgilenen arkadaşlarımın en az bir ay yurt dışında kalarak incelemelerde bulunmasında yarar görüyorum. Bu, buradaki görevleri sırasında kendilerine önemli bir vizyon kazandırır” ifadesini kullandı.

“BRİFİNG ALALIM”
Başkan Karaosmanoğlu, muhalefetin SEKA projesiyle ilgili bilgilendirme talebine ise şu yanıtı verdi: “SEKA ile ilgili en kısa zamanda teknik arkadaşlardan bize bir brifing vermesini isteyelim. Bu arada internet sayfamızdan da projenin geldiği noktayla ilgili bilgi alabilirsiniz.”

ASKERLİK MECLİSİNE ÜYE
Bu arada yoğun bir gündemle toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi 100. Yıl Doğum Evi`nin Sağlık Bakanlığı`na devredilmesiyle ilgili Sağlık Komisyonu raporunu da oybirliği ile onayladı.
Meclis ayrıca 5443 sayılı İl Özel İdare Kanunu`na istinaden Askerlik Meclisi`nde Büyükşehir Belediyesi`ni temsil etmek üzere Meclis Üyesi Cemal Öztürk`ü görevlendirdi. Büyükşehir Meclisi önümüzdeki ayki toplantı tarihini de 15 Eylül olarak belirledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!