Sarımeşede güreş heyecanı

4. Hergeleci İbrahim Güreşleri Cumartesi günü yapılacak

Bu yıl 4. kez düzenlenecek olan Geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri 28 Temmuz Cumartesi günü Sarımeşede yapılacak. Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla Sarımeşe Belediyesi tarafından düzenlenecek olan etkinliğe katılımın bir hayli fazla olması bekleniyor. 

ÖNCE MEZARI ZİYARET EDİLECEK
Sarımeşe Belediyesi, beldesinde mezarı bulunan Osmanlı ve Türk güreş tarihinin önemli isimlerinden biri olan efsane güreşçi Hergeleci İbrahim anısına güreş etkinlikleri organize ediyor. Bu yıl 4. kez düzenlenecek olan etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de büyük katkı sağlayacak. Kırkpınar güreşlerinden sonra tarihi anlamı olan bu güreş organizasyonu için önceki gün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Sarımeşe Belediye Başkanı Ergün Berdan, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, Büyükşehir Kağıtspor yöneticisi Süleyman Durak ile Mehmet Akif Karaosmanoğlu, Sarımeşe Belediye Başkan Danışmanı Mithat Atalay ile Büyükşehir Kağıtspor antrenörü Sabri Geçer  katıldı. 28 Temmuz Cumartesi günü saat 11:00 ile 18:00 arasında Sarımeşe Hüseyin Eser çayırında düzenlenecek olan güreşlerin programı açıklandı. Saat 11:00´de Hergeleci İbrahim´in kabir ziyareti ile başlayacak olan etkinlik, yağlı güreş müsabakaları ile devam edecek ve saat 19:00´da yapılacak kapanış töreni ile son bulacak.

BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN DESTEK VERİYOR
Ata sporumuz  güreş adına yapılacak olan bu etkinliğin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğulu, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde gerçekleşen tüm spor etkinliklerine katkı sağlamayı çalışıyoruz. Sarımeşe belediyemizin daha önce düzenlediği at yarışları etkinliğine de katkı sağlamıştık. Bu etkinlikte de payımızın olmasından dolayı mutluyuz. Alt kademe ve belde belediyelerimiz ile spor etkinliklerindeki bu tür işbirliğimiz devam edecek” diyerek bu etkinliğin hayırlı olmasını diledi.

OSMANLI VE TÜRK TARİHİNİN ÖNEMLİ İSMİ
Bu önemli organizasyona ev sahipliği yapacak olan Sarımeşe Belediye Başkanı Ergün Berdan ise, “Hergeleci İbrahim, Osmanlı ve Türk tarihinde önemli bir isimdir. Güreş sporu tarihimizin en önemli ata sporlarından biridir. Tarihi güreşçimiz Hergeleci İbrahim´e sahip çıkmaktan ötürü mutluyuz. Bize ve ilimizdeki tüm spor etkinliklerine katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ederim” şeklinde görüş belirterek Hergeleci İbrahim hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

HERKES DAVETLİ
Bu yıl 4. kez düzenlenecek olan Hergeleci İbrahim güreşlerine geçen yıl olduğu gibi yoğun bir katılım olması bekleniyor. Geçen yıl 29´u başpehlivan olmak üzere toplam 450 güreşçi bu etkinliğe katılmıştı. Ziya Ünlü, Sezgin Yüksel, Ekrem Yavuz gibi ünlü pehlivanların katılacağı güreş müsabakalarına tüm Kocaeli halkının davetli olduğu belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!