Sanayi Mahallesi hayata bağlanacak

Gölcük Yolu, Kullar Sapağı ve 42 Evler`in arasında yer alan Saraybahçe`ye bağlı Sanayi Mahallesi, en önemli problemlerinden birer birer kurtulacak. Bölgenin yeni imar planını uygulamaya koymak için...

Gölcük Yolu, Kullar Sapağı ve 42 Evler`in arasında yer alan Saraybahçe`ye bağlı Sanayi Mahallesi, en önemli problemlerinden birer birer kurtulacak. Bölgenin yeni imar planını uygulamaya koymak için çalışmalara başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, mahallenin “kanıksanmış” sorunlarını çözüme kavuşturacak.

YOLLAR AÇILACAK

Büyükşehir`e bağlı ekipler, ilk olarak mahallenin yol problemini çözecek. Mahalle ile Eski Gölcük Yolu arasında bulunan sazlık alana dolgu yapılmak suretiyle trafiğe açılacak. Böylece halen sadece Körfez Küçük Sanayi Sitesi`nden Sefa Sirmen Sanayi Sitesi`ne bağlantıyı sağlayan yol, çalışmalar tamamlandığında Sanayi Mahallesi`ne de bağlanacak, mahallenin Körfez tarafından yer alan çıkmaz sokaklarını açmış olacak. İmar planına göre hazırlanan yolların toplam uzunluğu bin 600 metre, genişliği ise 10-15 metre olacak.

SİVRİSİNEK PROBLEMİ SONA ERECEK

Deprem molozlarının bulunduğu bölgenin sazlıklardan arındırılması, mahalle sakinlerini özellikle yaz aylarında sivrisinek derdinden kurtaracak. Ayrıca gerek dolgu çalışması gerekse diğer tedbirler sayesinde özellikle Eski Gölcük Yolu tarafındaki evlerin büyük sorunu olan su baskınlarının da önüne geçilmiş olacak.

 MAHALLE SAKİNLERİ MEMNUN

Büyükşehir Belediyesi`nin bölgedeki çalışmaları, kuşkusuz mahalleye olan ilgiyi artıracak. Arsa ve daireler değer kazanacak, mahallelinin yüzü gülecek. Bu nedenle mahalle sakinleri yer yer bölgeye gidip çalışmalar hakkında belediye personelinden bilgi alıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!