Sanayi kuruluşlarında yangın devriyesi

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, sanayi kuruluşlarını yangına karşı sürekli denetliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, yangına karşı önlem amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, işyerleri, eğlence, fabrika ve sanayi kuruluşlarında sürekli denetim yaparak, hem personeli yangın önleme ve müdahale konusunda bilgilendiriyor, hem de erken tedbirle muhtemel bir faciayı önlüyor.

YANGINA KARŞI ÖNLEMLER
Toplumun can ve mal güvenliğine büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, aldığı önlemlerle doğabilecek afetleri önlüyor. Yerleşim alanları ile sanayi kuruluşlarının iç içe olması, tedbirlerin önemini daha da artırıyor. Kent insanının can ve mal kaybını önlenmek için, İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü ekipleri, endüstriyel tesisler ve topluma açık işyerlerini sürekli denetliyor. Yangın Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Sabiha Yalçın, “Bizim görevimiz yangın çıkmadan önlem almaktır. İlimizdeki pek çok tehlikeli madde üreten ve depolayan endüstriyel tesisler, iş yerleri, yerleşim yerleri ve konutlar iç içe. Her yangın acı verir. İnsanlar işini, ekmeğini belki canını kaybeder. Bütün bunların olmaması için çalışıyoruz” dedi.

ARALIKSIZ DENETİM
Kent insanının, yangın konusunda önlemleri alınmış, güvenli mekanlarda yaşamaları için çalıştıklarını ifade eden Sabiha Yalçın, erken ihbarın yangının vereceği zararları azaltacağını anlattı. 2007 yılının ilk yarısında toplam bin 196 adet işyeri, bin 363 adet de alışveriş merkezi, düğün ve eğlence salonu, otel, motel, pansiyon, öğrenci yurdu, okul, dershane, hastane, kamu binaları, banka, internet cafe gibi topluma açık işyeri, ekipler tarafından denetimden geçirildi.

HALK EĞİTİLİYOR
Denetimlerle birlikte İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından eğitim seminerleri de aralıksız sürdürülüyor. Eğitim seminerleri ile 2007 yılı içinde ilköğretim okulları ve liselerde toplam 4 bin 851 öğrenciye, KO-MEK kurslarında 798 kursiyere ve 17 mahalle afet gönüllüye yangın konusunda eğitim verildi. Ayrıca 10 gönüllü itfaiyeci 40 saatlik kursa tabi tutuldu. Yapılan bütün çalışmalar ve alınan bütün önlemler, çıkabilecek bir yangında can ve mal kaybını önlemek.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!