Sanat Galerisi´nden sezona Japon dostla merhaba

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sanatsal faaliyetlerini yürüttüğü kurumlarıyla yeni sezonda da fırtına gibi esecek.

Belediye Konservatuarı, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Halk Evi Sahnesi ile Kocaelililerin kültürel hayatına yön veren Büyükşehir Belediyesi, sanatseverler tarafından büyük ilgiyle beklenen Sanat Galerisi`ndeki yeni döneme de dün itibariyle start verdi.

RUHUN GIDASI PROJESİ`NDE VARDI
Sanat Galerisi sezona Kocaelililer tarafından yakından tanınan Japon Ressam Manika Nagare`nin solo sergisiyle merhaba dedi. Japon ressam 1999 Gölcük depreminin ardından 2002 yılında gerçekleştirilen ve 52 japon sanatçının katıldığı “Ruhun Gıdası Projesi`nde” de yer almıştı. Japon ressam söz konusu projede yer alan eserlerinden oluşan resimleriyle sanat galerisinde Kocaelili sanatseverlerle bugünden itibaren buluşmaya başladı.

ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPTI
Öte yandan ressam Nagare, sergi açılışı öncesinde hafta sonunda sanat galerisinde bir atölye çalışması gerçekleştirdi. “Yeniden Dikmek” adı verilen çalışmada gündelik hayatta çeşitli amaçlarla kullanılan kumaşların bir yapıt olarak yeniden biçimlendirilmesi hedeflendi.  Çalışmaya çok sayıda vatandaş da evlerinden getirdikleri kumaşlarıyla birlikte katıldı. Çeşitli kumaşların bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan eserler, Tokyo Setagaya Belediyesi`nde sergilenecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!