Sanat dünyasında yer almak için ter döktüler

Kocaeli Büyükşehir Konservatuarında hafta sonu sınav heyecanı yaşandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı 2007-2008 eğitim döneminde alacağı öğrenciler için açtığı yetenek sınavlarını tamamladı. Konservatuarın çeşitli dallarında eğitim almak isteyen 440 genç hafta sonu yapılan sınavlarda ter döktü. Sınav sonuçları 12 Eylül Çarşamba günü açıklanacak. Sınavda başarılı olan öğrenciler konservatuarın, müzik, bale, resim ve şan bölümlerinde eğitim görecek. Konservatuara bu yıl 307 öğrenci alınacak.

SANAT YARIŞI
Büyükşehir´in en önemli sanat kuruluşlarından olan ve bugüne kadar birçok öğrencinin yetiştiği konservatuar sınavları hafta sonunda yapıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da konservatuarın çeşitli dallarında eğitim görmek için çok sayıda genç başvuruda bulundu. 440 öğrenci bale, resim, müzik ya da şan bölümü öğrencisi olabilmek için birbiri ile yarıştı.
Konservatuarın Türk Müziği Bölümü´nü kazanan öğrenciler 4, batı müziği bölümünü kazanan 6, bale bölümünü kazananlar 9 ve şan bölümünü kazanan öğrenciler ise 4 yıl boyunca konservatuar öğrencisi olarak eğitim alacak.

MÜZİK BÖLÜMÜ LEYLA ATAKAN´DA
Sınavların ilk turu Cumartesi günü Leyla Atakan Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi. Müzik bölümünde eğitim görmek isteyen çok sayıda öğrenci, hocalarının karşısında yeteneklerini sergiledi. Aynı gün resim bölümü öğrencilerinin sınavı yapıldı. Sınav Anıtpark içindeki Güzel Sanatlar Merkezi´nde gerçekleştirildi.

SDKM´DE BALE BÖLÜMÜ SINAVI
Pazar günü ise konservatuarın her yıl büyük ilgi gören Bale Bölümü´nün yetenek sınavları yapıldı. SDKM´deki büyük sahnede yapılan sınavlarda genç balet ve balerin adayları tüm yeteneklerini sergiledi.
Konservatuar sınav sonuçları 12 Eylül Çarşamba günü Leyla Atakan Kültür Merkezi´nde duyurulacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!