Sakatlar Haftası başladı

Hafta nedeniyle spor karşılaşmaları, konserler ve fener alayı gibi birçok etkinlik düzenlenecek

Dünya Sakatlar Haftası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Özürlüler Meclisi ve Kocaeli Engelli Dernekleri Dayanışma Platformu´nun birlikte gerçekleştirdiği muhteşem bir yürüyüş ile başladı. Fevziye Camii önünde toplanan kalabalık, Yürüyüş Yolu´na çıkarak günün anlamına yakışır bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Sedat Yücel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Özürlüler Meclisi Başkanı Emine Cebeci, Kocaeli Engelli Dernekleri Dayanışma Platformu Başkanı Celal Polat, AK Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı Gülser Ustaoğlu,  Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ve çok sayıda engelli katıldı. Vatandaşların alkışlarıyla destek verdiği kortej vilayet önündeki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

EĞİTİMSİZLİK EN BÜYÜK NEDEN
Çelenk sunumunun ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Özürlüler Meclisi Genel Sekreteri Cihan Kubilay bir basın açıklaması okudu. Kubilay engellilerin haklarını bilmemelerindeki en büyük nedeni eğitimsizlik olarak açıkladı.

“ENGELLİLERLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”
Türkiye´de nüfusun küçümsenmeyecek bir bölümünü engellilerin oluşturduğuna dikkat çeken Cihan Kubilay, “Yapılan tespitlere göre nüfusun %12,4 ü engellidir. Engellileri sosyal hayatın her alanında görmek mümkün olmalı. Toplum olarak engellilerle yaşamayı öğrenmek gerekiyor. Her koşulda çalışmaya razı sakatların, düşük maliyetle çalıştırılmaması gerekir. Mimari engellerin düzeltilmesini sağlamak amacıyla konuyla ilgili kurum ve kuruluşların biraraya gelmesi lazım” dedi. Cihan Kubilay açıklamasında ayrıca özürlülüğün toplumsal bir sorun olduğunun kabul edilmesi durumunda, çözümün de toplumsal olduğunun görüleceğini kaydetti.

ZENGİN PROGRAM
Bu arada Sakatlar Haftası nedeniyle Kent Konseyi Özürlüler Meclisi ve Kocaeli Engelli Dernekleri Dayanışma Platformu geniş kapsamlı bir program hazırladı. Tüm haftaya yayılan etkinlikler çerçevesinde spor karşılaşmalarından, fener alayına, resim ve kompozisyon yarışmalarından, konserlere kadar birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

BU AKŞAM FENER ALAYI VAR
Kent Konseyi Özürlüler Meclisi ve Kocaeli Engelli Dernekleri Dayanışma Platformu üyeleri bu akşam (Cuma)da Yürüyüşü Yolu´nda bir fener alayı düzenleyecek. Merkez Bankası önünde saat 18.30´da toplanacak olan kortej ellerindeki fenerlerle Yürüyüş Yolu´nu takip ederek Anıtpark´a ulaşacak. Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümü de saat 19.00´da Sakatlar Haftası nedeniyle Anıtpark´ta bir konser verecek.

ESKİŞEHİR-KOCAELİ MAÇI SAAT 17:00´DE
13 Mayıs Pazar günü ise Bekirpaşa Belediyesi Çim Halı Sahası´nda Eskişehir Görme Engelliler Derneği ile Kocaeli Görme Engelliler Dayanışma Spor Kulübü bir futbol maçı düzenleyecek. Maç saat 17.00´de başlayacak.
Aynı gün saat Kent Ormanı´nda da bir piknik düzenlenecek. Pikniğe gitmek isteyenler için Halk Evi önünden saat 11.00´de araç kaldırılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!