Sahiller bu yıl daha güvenli olacak

Büyükşehir İtfaiyesi personeli, yaz sezonu öncesinde cankurtaranlık eğitimi de aldı

Geçen yaz Kandıra sahillerinde kurduğu Hayat Kurtarma Timi`yle onlarca insanı boğulmaktan kurtaran ve ocakların sönmesine izin vermeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl daha güçlü ve eğitimli personeliyle görev başında olacak.

CANKURTARANLIK EĞİTİMİ

Daha önce ilk yardım, dalgıçlık ve amatör denizcilik konularında uzman kişilerden eğitim alan ve konuyla ilgili yapılan tüm sınavları başarıyla geçen İtfaiye erleri, şimdi de cankurtaranlık konusundaki derslere başladı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü yüzme havuzunda uygulamalı olarak gerçekleştirilen derslerde su altı ve su üstünde insanın tutulması ve taşınması, daha sonra da yapılacak müdahaleler anlatıldı.

DESSAT TARAFINDAN

Kısa adı DESSAT olan Değirmendere Su Altı Topluluğu ile yapılan protokole uygun olarak gerçekleştirilen dersleri, Deniz Kuvvetleri`nde cankurtaran baş eğitmeni olarak görev yapan Tayyar Çeltikçi ve uzman arkadaşları veriyor. Kurslara katılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı erlerinin uygulamadaki başarıları ise eğitmenlerinin takdirini topluyor.

ASGARİYE İNDİRMEK İÇİN

Kurtarma timi olarak bilmesi ya da yapması gereken tüm ödevlerin bilincinde olan Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında gerçekleştirdiği eğitimleri bir süre sonra tamamlayacak. Tim üyeleri, 2006 yaz sezonunda boğulma olaylarını asgariye indirmek için çalışacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!