Sağlıksız gıdaya geçit yok

Büyükşehir Belediyesi 260 işyerini denetledi, bin 290 adet gıdaya el konuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde sürdürdükleri gıda kontrolleri sırasında 260 işyerinin denetimini yaptı. Denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş olduğu belirlenen bin 290 adet gıdaya el konulurken, bozuk gıda satanlar hakkında yasal işlem başlatıldı.

DENETİMLER SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa sürdürülen denetimlere ara verilmiyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, denetim yaptıkları belde veya ilçelerde, o yörenin zabıta ekiplerinin de desteğini alıyor. Büyükşehir ekipleri, denetimlerini kentin her köşesine yayarken, insan sağlığına verilen önem nedeniyle, özellikle gıda satan işyerlerine ayrı bir özen gösteriliyor.

TOPTANCILAR DENETLENDİ
Denetimler sırasında Kocaeli Toptancılar Koopernatifi´nde bulunan esnafları da denetleyen ekipler, özellikle bozuk gıda ve son kullanma tarihi geçmiş gıdalar üzerinde durdu. Ekipler ayrıca yemek fabrikaları, kasaplar, fırınlar, lokantalar ve marketler üzerinde yoğunlaşırken, son iki ay içinde 260 işyeri denetimden geçirildi. Yapılan denetimler sırasında kullanma tarihi geçmiş olan bin 290 adet gıda ürününe el konularak, bunları satanlar hakkında işlem yapıldı. Bu ürünlerin firmalara iadesi sağlandı.

BAZI ÜRÜNLER İMHA EDİLDİ
Denetimlerde üretici firmalara iadesi mümkün olmayan 408 gıda maddesi ile 48.5 kilo ürün, ekipler tarafından imha edildi. Gıda denetim ekipleri, ürünlerin son kullanma tarihleri, gıdanın özelliklerinin bozulmamış olması, işyerinde hijyenik şartların uygun olması, çalışanların sağlık karnelerinin olması, satılan ürünlerin sağlıklı şekilde sunulması konularına dikkat ediyor. Ruhsat kontrollerinin de yapıldığı denetimlerde, vatandaşların bozuk gıdalar için ihbarda bulunması istendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!