Sağlıkçılara özel eğitim

Büyükşehir Belediyesi sağlık personelinin bilgileri seminerlerle tazelendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde görev alan 50 sağlık personeli, sağlık bilgilerinin tazelenmesi için özel eğitim seminerine tabi tutuldu. İZAYDAŞ tesislerinde verilen seminerde, 2 gün sürdü.

BİLGİLER TAZELENDİ
Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından organizesi yapılan eğitim seminerleri, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından verildi. İZAYDAŞ eğitim salonunda 25´er kişilik iki gurup halinde düzenlenen seminerlere, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alan doktor, hemşire, ebe ve sağlık memurları katıldı. Eğitim semineri sayesinde, sağlık personelinin bilgileri tazelendi.

ACİL YARDIM ANLATILDI
Seminerler, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi´nden Yrd. Doç. Dr. Serkan Yılmaz, Dr.Altan Erdem, Dr. Fatih Güray ve Dr. Coşkun Ova Şeyhoğlu tarafından verildi. Sağlık personeline özellikle ilkyardım konusu anlatıldı. Tıbbi acil yardım, kurtarma ve taşıma teknikleri, ambulans görevleri konularında bilgiler verildi. Eğitim seminerinde özellikle Kandıra sahillerinde yapılan kurtarma çalışmaları sırasında, kurtarılan kişilere yönelik uygulanacak ilk yardım uygulamasının çok önemli olduğu, yanlış bir uygulamanın insan hayatına mal olabileceği dile getirildi.

İNSAN HAYATI ÖNEMLİ
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Dr. Bülent Baler, insan hayatının kendileri için büyük önemi olduğunu belirterek, “İçinde olduğumuz yaz aylarında özellikle Kandıra sahillerimiz tatilcilerle dolup taşıyor. Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri, yaşanabilecek tatsız bir olaya anında müdahale etmek için hazır kıta bekliyor. İşte bu müdahalelerde yapılacaklar, insanın yaşamına neden olabilir. Bunu çok iyi bilmemiz gerekli” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!