Sağlık timi okul yolunda

Büyükşehir bu yıl da devam etme kararı aldığı sağlık ve hijyen eğitimleri ile gençlere sigaranın zararlarını anlatıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilköğretim okullarına yönelik bu yıl da devam etme kararı aldığı gıda, sağlık ve hijyen eğitimlerine Gölcük Anadolu Lisesi´nden başlattı. Bu kapsamda Gebze, Kandıra, Gölcük, Derince ve Karamürsel´deki 68 okula eğitim verilecek. Eğitimler, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı´na bağlı gıda kontrol, sağlık işleri ve toplum sağlığı şube müdürlüklerince gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl İzmit merkezde 24 okula bu yönde ciddi bir eğitim vermiş ve özellikle sigaranın zararlarını gençlere anlatmaya çalışmıştı.

İLK DURAK GÖLCÜK ANADOLU LİSESİ
Toplum Sağlığı Şube Müdürlüğü görevlileri Zeynel Ulukut ve hemşire Öznur Uzcan bugün Gölcük Anadolu Lisesi öğrencilerinin konuğu oldu. Sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen seminerde sigaranın zararları ile doğru beslenmenin insan vücuduna fiziksel yararları aktarıldı.

FAST FOOD ZARARLI
Zeynel Ulukut  genç neslin tercih ettiği fast food tarzı beslenme türünün son derece zararlı olduğuna dikkat çekerek, “Fast Food alınacaksa da mutlaka yanına salata alınmalı, ve ayranla içilmelidir” dedi. Ulukut, satın alınacak ürünlerin ambalajlı ve etiketli olmaları konusunda da öğrencileri uyardı.

ÖZENTİ, MERAK, STRES
Hemşire Öznur Uzcan ise sigaranın zararlarını gençlere aktardı. Dünya nüfusunun üçte birinin sigara içtiğine dikkat çeken Hemşire Uzcan, “Sigara içen her 10 kişiden biri ölüyor. Sigaraya başlamadaki en önemli etken özenti ve merak. Ama şu bir gerçek ki sigada içen her 10 kişiden biri ölüyor” dedi. Uzcan sigara içilen ortamlardan da uzak durulması gerektiğini belirterek, pasif içiciliğin de en az sigara içmek kadar zararlı olduğunu kaydetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!