“Ramazaniyeler azaldı”

Dr. Ali Vasfi Kurt, Çayırova`da Unuttuğumuz Ramazanlar`ı anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 3. Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında, dün akşam Dr. Ali Vasfi Kurt´un konferansı vardı. Yaklaşık iki saat boyunca “Unuttuğumuz Ramazanlar” konusunu işleyen Kurt, geçmiş ile günümüzdeki Türkiye´nin değişen alışkanlıklarını karşılaştırdı.

RAMAZAN´A ÖZGÜ MANİLER
Çayırova Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Dr. Ali Vasfi Kurt, Ramazan aylarına özgü değerlerin toplum içinde azalmaya başladığını söyledi. Buna örnek olarak manileri gösteren Kurt, “Ramazaniye adı verilen bu maniler, halkımıza pozitif enerji verir, onların düşünmelerini ve keyiflenmelerini sağlardı” şeklinde konuştu.

AİLE İÇİ HUZURA KATKI
Ramazan ayının aile içi bağları daha da sağlamlaştırdığını kaydeden Kurt, çocukların yetişmesi konusunda da Ramazan´ın önemli bir yer teşkil ettiğini vurguladı. Kurt, “Çocuklarımızı sadece Ramazan´da değil, diğer aylarda da önemsemeli, gelenek ve göreneklerimizi onlara öğretmeliyiz. Topluma yararlı bireyler yetiştirmek bizim elimizde” dedi. Soru-cevapla sona eren programın ardından, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Nebi Güdük, bir demet çiçek takdim etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!