“Ramazan yardımları kamerayla yapılmamalı”

Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Ramazan Çadırı´nda anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Doğu Kışla`da kurulan dev çadırda iftar yemekleri ve beraberindeki etkinlikler tüm hızıyla sürüyor. Her kesimden Kocaelili`nin kendini çeken bir detay bulduğu, çocukların gönüllerince eğlendiği çadırın dünkü konuğu araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu oldu.

“SOL EL BİLMEMELİ”
İftar ve çocuk eğlencelerinin ardından konuşan Vehbi Vakkasoğlu, “Ramazan Medeniyetleri” adlı söyleşisi ile dinleyicilere farklı bir akşam yaşattı. Ramazan ayında edinilecek iyi alışkanlıkların diğer aylara da yansıması gerektiğinin üzerinde duran yazar, muhtaçlara yapılan yardımların daima ve gizli olması gerektiğini söyledi. Vakkasoğlu, “Osmanlı İmparatorluğu döneminde hali vakti yerinde olan birçok insan, yoksullara yardım edermiş ve bunu hiç kimseye belli etmezmiş. Şimdiki zamanda ise, yardımlar davulla, zurnayla ve kameralar eşliğinde yapılıyor. Sağ elimizin verdiğini sol elimizin bilmemesi gerekir. Yapılan iyi ya da kötü her şeyi Allah biliyor. Bu yeterli değil mi?” yorumlarını yaptı. 

“ÇOCUKLARI ÖZENDİRİN”
Ramazan medeniyetinin sadece oruç tutmak olmadığını vurgulayan  araştırmacı yazar, “Ramazan medeniyeti, tüm kalbimizi insanlara karşı sevgiyle açmaktır. Bu ay içinde tüm günahlardan temizlenmek, tüm kötülüklerden arınmaktır” dedi. Ramazanda çocukların oruç tutmaya özendirilmesinin önemini vurgulayan Vakkasoğlu, “Eskiden babalar, çocukları ilk oruç tuttuğu gün onları omuzlarına alıp, halkın içinde tur attırırlarmış. Bunu gören kişiler de ‘Maşallah` dermiş. Böylelikle çocuklar oruç tutmaya alışırlarmış. Küçük yaştaki çocuklarımızı oruç tutmaları için özendirmeli, oruca teşvik etmeliyiz. Ramazan Medeniyeti böyle emreder” diye konuştu.

“SUÇ ORANI YÜZDE 50 AZALIYOR”
Ramazan ayında suç oranlarının yüzde 50 oranında azaldığının tespit edildiğini de söyleyen yazar, “Demek ki, Ramazan ayı her kesimde etkili olan bir ay. Ramazan medeniyetini sadece bir değil, 12 ay yaşamalıyız” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!