Ramazan yardımları geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı içinde 50 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtacağı kuru gıda yardımının malzemelerini teslim aldı. Özel ekipler tarafından hazırlanacak 22.5 kiloluk kuru gıda paketi, özel araçlarla ailelerin evlerine teslim edilecek.

GIDALARA İNCELEME
İhtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayında yapılacak olan kuru gıda yardımı için çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan firmadan malzemeyi teslim aldı. Uluslararası Fuar Merkezi´nde barındırılan malzemeleri denetleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, öncelikli olarak ürünlerin imalat tarihine baktı. Kalite kontrolü de yapan Çöpoğlu, vatandaşa dağıtılacak yardımların kaliteli olmasına özen gösterdiklerini söyledi.

EVLERE TESLİM
Genel Sekreter Yardımcısı Çöpoğlu, kuru gıda paketlerini hazırlayacaklarını ve özel ekiplerle bu yardımları evlere teslim edeceklerini ifade etti. Vatandaşların mahcubiyetini gidermek için adrese teslim çalışması yaptıklarını söyleyen Çöpoğlu, “Yardımlar kentimizin dört bir yanına dağıtılacak. Önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine gidilerek yardımlar bizzat elden teslim edilecek. Yardım dağıtımında insanımızın gururunu incitmemek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

KURUMLARDAN DESTEK
İhtiyaç sahibi vatandaşlar için ciddi bir çalışma yapıldığını da belirten Çöpoğlu, bu konuda Sosyal Hizmetlir İl Müdürlüğü ile muhtarlıklardan yardım aldıklarını söyledi. Hazırlanacak olan kuru gıda yardım paketinde 2,5 kilo pirinç, 3 kilo makarna, 2 kilo mercimek, 5 kilo un, 5 kilo toz şeker, 2 litre yağ, 1 kilo zeytin, 1 kilo çay yer alıyor.