Ramazan trafiğine özel önlem

Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü, ortak önlem paketi hazırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Müdürlüğü ortak çalışma ile Ramazan trafiği için özel önlem paketi hazırladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı başkanlığında yapılan toplantıda, toplu taşıma araçlarının kalkış saatlerinin denetlenmesi kararlaştırıldı.

TRAFİK ÇİLESİNE ÖNLEM
Ramazan nedeniyle şehir içi trafiğinde, okulların da açılmasıyla birlikte yaşanacak trafik çilesini önlemek için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıya Zabıta Daire Başkanı Sadettin Özalay, Emniyet Trafik Şube Müdürü Cebir Yeşiltaş, Ulaşım Daire Başkanlığı uzmanları ve Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Toplantıda trafik tıkanıklığının önlenmesi için alınması gereken önlemler tartışıldı.

KALKIŞ SAATLERİNE DENETİM
Alemdar Caddesi´nin Hürriyet Caddesi ile Cumhuriyet Parkı arasında kalan bölümünde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma nedeniyle araç trafiğine kısmen kapatılacaktır. Çalışma ve Ramazan trafiğinin yoğunluğu nedeniyle Alemdar Caddesi´nin çalışma yapılan kısmı, aynı caddenin Ankara Caddesi istikametinden ve Cumhuriyet Caddesi´nden gelen araçların girişine kapatılacak. Hürriyet Caddesi´nden gelen araçlar ise çalışma yapılan bölümün tek şeridinden Cumhuriyet Parkı´na dönüş yapabilecek. Alınan önlem sayesinde çalışma yürütülen bölümde araç yoğunluğu azaltılarak, tıkanması önlenmiş olacak.

BELLİ NOKTALARA ÖNLEM
Trafiğin en yoğun yaşandığı Çocuk Parkı, Yeni Turan ve Acısu inişinde  zabıta ve ulaşım daire başkanlığı ekipleri sürekli görev başında olacak. Eski İtfaiye Sokak´taki katlı otopark çıkışı saat 15.00´den itibaren Ankara Caddesi´ne yönlendirilecek ve çıkış zabıta kontrolünde gerçekleştirilecek. Şehir içindeki trafik akışında Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise destek kuvvet gibi görev yaparak, trafik zabıtasını yönlendirecek.

D-100 EMNİYET´E EMANET
Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ise D-100 üzerinde yoğunlaşacak. Özellikle iftar saatlerinde sıkışan ve tıkanıklığa neden olan D-100 üzerindeki kavşaklar ve ışıklarda sürekli ekipler bulundurulacak. Yapılacak çalışma ile D-100 Karayolu´nun sürekli akıcı hale getirilmesi hedefleniyor.

ÖZEL ARAÇ SAHİPLERİNE UYARI
Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı, alınan karar gereği özel araçları ile trafiğe çıkacak olan vatandaşların ekiplere yardımcı olmasını istedi. Yazıcı, “Özel araç sahiplerinin Ramazan ayı süresince özellikle iftar saatlerinde şehir içi güzergahını mümkün olduğu kadar kullanmamaya özen göstermeleri trafiği rahatlatacaktır. Kullanmak zorunda olan vatandaşlarımız mümkünse iftar saatinden bir saat önce trafiğe çıkıp, varacakları yere varırsa, hem trafik çilesini yaşamayacak, hem de varacağı yere zamanında varacaktır” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!