Ramazan çadırında Mevlana coşkusu

Ramazan etkinliklerinde Sağır Oda Dizisi`nin Zahit`i sema gösterilerini Mevlana şiirleri ile süsledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar alanında kurulan Ramazan çadırı, Mevlana gecesi ile şenlendi. Sema gösterilerinin yapıldığı çadırda, Şehir Tiyatroları sanatçısı olan ve Sağır Oda Dizi´sinde Zahit karakterini canlandıran Mehmet Çevik, okuduğu Mevlana şiirleri ile geceye ayrı bir renk kattı.

COŞKU SELİ YAŞANDI
Fuar alanındaki Ramazan etkinlikleri, hafta sonu oldukça coşkulu kutlamalara sahne oldu. İftar ziyafetine katılan yaklaşık bin 400 kişi, daha sonra Küçük Sahne´de kurulan çadırda yapılan etkinlikleri izlemeye gitti. Etkinliklerin ilgi görmesi, sahneye çıkan sanatçıları da coşturdu. Vatandaşlar birbirinden güzel gösterilerle farklı bir zevk yaşama fırsatı buldu.

GÖSTERİLERE İLGİ VAR
Çadırda yapılan eğlenceli etkinliklerle, geceye katılanlar Ramazan akşamlarını doya doya geçiriyor. Sihirbazın gösterisi izleyenleri büyülerken, özellikle fıçının içindeki asistanının kılıç darbelerinden yara almadan kurtulması, büyük alkış aldı. Daha sonra ateşle adeta oyun oynayan ateş dansı gösterisi gerçekleşti. Ateş gösterisi izleyenlerin heyecanlı dakikalar yaşamasına neden oldu.

MEVLANA ŞİİRLERİ
İçinden dersler çıkarılabilecek hikayeler anlatılan meddah gösterisinden sonra, Şehir Tiyatroları sanatçısı ve Sağır Oda Dizisi´nin Zahit´i Mehmet Çevik sahneye geldi. Çevik, Mevlana´nın şiirlerini, ilahiler ve semazenlerin sema gösterileri eşliğinde okudu. Loş ışıkta Mevlana´nın şiirlerini seslendiren Çevik, etkinliği izlemeye gelenlere duygu dolu anlar yaşattı. Semazenlerin gösterileri ve Doç. Dr. A. Hakkı Turabi´nin seslendirdiği ilahiler, insanları farklı bir ruh alemine taşıdı.  Etkinliğin ardından İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Saraç, Mehmet Çevik´e plaket vererek kutladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!