Protokol, Gebze´de halkın arasında

Ayar, Karaosmanoğlu, Pehlivan ve Okur bölge esnafını dinledi

Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, hafta sonu Mustafa Paşa Mahallesi`ndeydi. İbrahim Ağa Caddesi esnafını gezen, vatandaşlarla sohbet eden protokol, çalışma ve hedeflerini anlattı, soruları yanıtladı.

“BİR KAÇ YIL İÇİNDE”
Esnaf gezisinin ardından Gebze Samsunlular Derneği`ne geçen protokolü, burada dernek başkanı Bayram Duman ağırladı. Dernek üyelerine hitaben konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Gebze`nin bugüne kadar plansız, öngörüsüz ve kontrolsüz büyüdüğünü, ilçeyi daha yaşanılır hale getirmek için önemli yatırımları hayata geçirdiklerini anlattı. “Birkaç yıl içinde bu sorunların üstesinden geleceğiz” diyen Karaosmanoğlu daha sonra Gebze`ye Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yakın bir dönemde yapılacak olan yatırımları sıraladı:

BÖLGEYE YATIRIMLAR
“Arapçeşme`deki çöp sahası ıslah edildi. 2006`da Dilovası`nda çöp deponi alanının yapımına başlanacak. Gebze Belediyesi`ne devredilen Kültür Merkezi ile Darıca-Eskihisar feribot kavşağına tünel geçişli yonca kavşak çalışması için ihale tarihi alındı. Tatlıkuyu Köprüsü`nün güney ayağında kavşak çalışmasına başlandı. Gebze Şehirlerarası ve Şehiriçi Otobüs Terminali, Gaziler ve Beylikdağı Rekreasyon Düzenlemeleri proje aşamasında. Eşref Bitlis Parkı Kentsel Dönüşüm Çalışması ihale aşamasında. Eski Çarşı Kentsel Tasarım Çalışması proje aşamasında. Metin Oktay Stadı yanı çim yapımı çalışması başladı. Ayrıca irili ufaklı diğer çalışmalar.”


 
GEBZE`NİN YERİ BAŞKA
Büyükşehir`e bağlanmadan önce Gebze`de toplanan verginin Hazine`ye aktarıldığını belirten AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ise “Gebze`de bir kalemde alt yapı için 22 Milyon YTL yatırım yapılabiliyor. Yol tamiri, alt yapı, su, oyun bahçesi, spor sahaları yapımı gibi konularda sıkıntılar yaşanıyor. Ancak Başkan Karaosmanoğlu`nun Gebze`ye ayrı bir önem verdiği ortada” şeklinde konuştu.
Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan da, büyük sıkıntıların yaşandığı alt yapıdaki sorunları çözmek için Büyükşehir`le birlikte köklü çözümler ürettiklerini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!