Protokol eşlerinden sergiye büyük ilgi

KO-MEK yerel sergi açılışlarını Gebze kurs merkezi ile tamamladı

KO-MEK yıl sonu yerel sergi açılışlarını Gebze kurs merkezi ile noktaladı. Gebze kurs merkezinin sergi açılışına protokol eşleri büyük ilgi gösterdi. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Kocaeli Milletvekilleri Eyüp Ayar ve Muzaffer Baştopçu´ nun eşleri kursiyerlerin yıl boyunca ortaya koydukları eserlere hayran kaldı. Eserlerdeki işçilik ve kalite Gebzelilerden de tam not aldı.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Gebze kurs merkezinin yerel sergi açılışını diğer tüm sergilerde olduğu gibi yine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Açılışa ayrıca Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ve eşi Havva Ayar, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe´nin eşi Birgül Pepe, Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu´nun eşi Hale Baştopçu, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ve eşi Fahriye Pehlivan,Körfez Belediye Başkanı´nın eşi Ayşe Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, KO-MEK´ in hayata geçmesinde ve başarı elde etmesinde önemli payı olan Gülser Ustaoğlu, AKP Kocaeli Milletvekili Adayı Sibel Gönül, Gebze Halk Eğitim Müdürü Özcan Çapuk, kursiyer yakınları ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Tören gitar ve ney kursiyerlerinin müzik dinletisi ve Gebze Endüstri Meslek Lisesi Halk oyunlarının gösterisiyle başladı.

KO-MEK´TE  BİNLERCE İNSAN MESLEK SAHİBİ OLDU
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, üç yıl içinde 50 bin insana meslek ve sanat eğitimi veren KO-MEK´in amacına uygun olarak görevini sürdürdüğünü söyledi.

Eğitimsiz bir toplumunda kalkınmadan söz etmenin mümkün olamayacağını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu “Yediden yetmişe, beşikten mezara kadar ilim öğrenmemiz gerekir. Çeşitli nedenlerden dolayı eğitim alamamış ya da eğitimini yarıda kesmiş olanlar için de KO-MEK bir fırsattır. Kocaeli halkı bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. Üç yılda binlerce insan adeta kurslara akın etti. Biz de ne kadar önemli bir hizmet verdiğimize daha da inandık” dedi.

MESLEK SAHİBİ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ
Törende konuşan Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar da her geçen gün zorlaşan yaşam koşullarında eğitimli ve meslek sahibi olmanın çok önemli olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi´nin KO-MEK projesinin önemine değinen Ayar, “KO-MEK sosyal belediyecilik alanında yapılmış örnek bir projedir. KO-MEK kursları sayesinde, vatandaşlarımız kendilerini ücretsiz geliştirme fırsatı buluyorlar. KO-MEK´in başarısı ile gurur duyuyoruz” dedi. Ayar, KO-MEK kurslarında kendini geliştiren kursiyerleri, emeği geçen yönetici ve usta öğreticileri de kutladı.
Konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergideki eserler ise açılışa katılan protokol eşleri tarafından yakından incelendi. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe´nin eşi Birgül Pepe ile Kocaeli milletvekilleri Mustafa Baştopçu ve Eyüp Ayar´ın eşleri birbirinden güzel el emeği ürünlerine hayran kaldı. Protokol eşleri kursiyerlerden el emeği ürünleri nasıl yaptıkları konusunda bilgi almayı da ihmal etmedi.

SIRA GENEL SERGİDE
Yerel sergi açılışlarını tamamlayan KO-MEK 23 Haziran Cumartesi günü de tüm kurs merkezlerinin katılacağı Genel Sergi açılışını gerçekleştirecek. Sergi Büyükşehir Belediyesi Uluslar Arası Fuar Merkezi´nde saat 15.00´de açılacak. Tüm Kocaeli halkının davetli olduğu genel sergiye katılım yoğun olması bekleniyor. Üç gün boyunca açık kalacak olan sergide kursiyerlerin dönem içersinde gerçekleştirdiği el emeği göz nuru eserler Kocaelililerin beğenisine sunulacak. Sergide ayrıca çeşitli müzik dinletileri, KO-MEK turnuvası ödül töreni ve yarışmalar düzenlenecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!