Portakal Mescidi yenilenecek

Kocaeli´nin kaderine terk edilmiş tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Eskihisar sahilindeki Osman Hamdi Bey Müzesi´ni restore ettiren Büyükşehir, şimdi de mevcut haliyle viraneyi andıran Portakal Mescidi´ne el atıyor. İzmit merkezde, Akçakoca Mahallesi´nde bulunan tarihi yapı önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla yapı yeniden ibadete açılacak.

İHALESİ 14 AĞUSTOS´TA
Mescidi restore edecek firmayı belirlemek için, Büyükşehir Belediyesi 14 Ağustos Salı günü ihaleye çıkıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı, 14.30´da ihaleye katılacak firmaların tekliflerini toplayacak. Müteahhit firmanın belirlenmesinin ardından en kısa sürede restorasyon çalışmalarına start verilecek.

ASLINA UYGUN MALZEME
Osmanlı vakıf mimarisinin klasik bir örneği olan mescid mevcut haliyle içler acısı durumda. 45 metrekare olan mekan iki kattan oluşuyor. Restorasyon çalışmaları çerçevesinde mekanda aslına uygun iç yapı malzemeleri kullanılacak. Aydınlatma işlemlerinin yanı sıra mescidin dış cephe boyası ve çevre düzenlemesi de restorasyon çalışması içinde ele alınacak.