Portakal Mescidi restore edilecek

Büyükşehir Belediyesi tarihi mekanı aslına uygun olarak yenileyecek

Kocaeli´nin unutulan, sahipsiz kalan, adeta çürümeye terk edilen tarihi miraslarından Portakal Mescidi, önümüzdeki birkaç ay içinde ayağa kalkacak. Büyükşehir Belediyesi, İzmit Akçakoca Mahallesindeki tarihi mescidi, aslına uygun olarak restore etmeye hazırlanıyor.

İKİ AY İÇİNDE
Söz konusu çalışmanın başlatılabilmesi için dün Fen İşleri Daire Başkanlığında bir ihale düzenlendi. Tek firmanın katıldığı ihalede, SY Peyzaj 78 bin YTL´lik teklif verdi. Firmanın ihaleyi kazanıp kazanmadığı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Restorasyon çalışmaları ise iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaları Ramazan Bayramına kadar yetiştirmeye çalışacaklarını ifade etti.

AYDINLATILACAK
Ahşap iskelet üzerine yığma tuğla ile inşa edilen Portakal Mescidi, her biri 45´er metrekareden oluşan iki kattan müteşekkil. Aslına uygun olarak restore edilecek olan mescidin aydınlatma ve çevre düzenlemesi konusundaki eksikleri de giderilecek. Portakal Mescidinin eskiden olduğu gibi sadece içindekilere değil dışındakilere de huzur ve mutluluk vermesi sağlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!