Plajyolu hayat buldu

Büyükşehir, hem kültür merkezini, hem Demokrasi Parkı`nı inşa ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Saraybahçe Cumhuriyet Mahallesi´nde ( Plajyolu ) bir taraftan kültür merkezi inşaatının yapım çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan Demokrasi Parkı´nı bahara hazırlıyor. Oyun grupları ile süslenip, yeşillendirilen park, adeta yeniden hayak buluyor.

ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
Kentin her köşesine ihtiyaca göre hizmet vermeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, Plajyolu´nda yaptığı çalışmalarla bölgenin çehresini değiştirmeye başladı. Bir taraftan kültür merkezi inşaatı büyük bir hızla devam ederken, diğer taraftan Demokrasi Parkı, görsel anlamla bölgeye güzellik katıyor. Çalışmaların tamamlanması halinde bölgenin hem kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını giderecek kültür merkezi, hem de yeşillikle süslenmiş parkı hizmete girmiş olacak.

55 PALMİYE DİKİLDİ
Büyükşehir Belediyesi ekiplerİ, Plajyolu Demokrasi Parkı´nın mükemmel olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. 15 bin metre kare alandan oluşan Demokrasi Parkı çimlendirilerek, 225 ağaç, 479 çalı ve 55 palmiye dikimi yapıldı. Alanda 825 metre kare parke yol yapılırken, sahil boyunca 5.5 metre genişliğinde, 330 metre uzunluğunda asfalt yürüyüş yolu inşa edildi. 15 bin metre karelik alan, 8 metre boyunda 47 adet çift aydınlatma direği ile aydınlatılacak. Çocuk oyun grupları ve spor yapılması için monte edilen fitnessler, sahile ayrı bir güzellik kattı. Demokrasi Parkı için 500 metre karelik alana da açık otopark yapılıyor.

BÜYÜKŞEHİR´E TEŞEKKÜR
Cumhuriyet Mahallesi sakinleri yapılan hizmetler nedeniyle Büyükşehir Belediye yetkililerine teşekkür etti. Yıllardan beri böyle bir hizmete hasret kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, “Bir yandan sosyal ihtiyaçlarımız için kültür merkezi, diğer yandan parkımız yapılıyor. Plajyolu gerçekten güzel ve adına yakışır bir yer haline getiriliyor” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!