Patates depolarının yapımı başladı

Toptancılar kısa bir süre sonra hal içinde faaliyet gösterecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit halinin ihtiyaç ve eksikliklerini gidermeye devam ediyor. Bir süre önce hal yanındaki karpuz sergi alanını kapalı dükkanlardan oluşan sağlıklı bir yapıya dönüştüren Büyükşehir, şimdi de patates toptancılarının sıkıntısını ortadan kaldıracak adımı attı. Soğuk Hava Deposu`nun hemen yanındaki alanda patates depolarının yapımına başlandı.

NİSAN SONU TAMAM
Müteahhit firmaya bağlı ekipler depoların temelini atmak için çalışmalara başladı. Her biri 100 metrekareden büyük, 6 adet iş yerinden oluşan depolar, beton zemin üzerine demir iskeletten inşa edilecek. Çalışmanın önümüzdeki ay sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

YASA GEREĞİ
Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü yetkilileri, halen Gıda Toptancıları Sitesi`nde bulunan patates toptancılarının yasa gereği hal bünyesi içinde olmaları gerektiğini, depo inşaatı tamamlandıktan sonra bina altlarında gelişi güzel satış yapılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

TRAFİK ATÖLYESİ GENİŞ MEKAN
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi hizmet alanının genişlemesi nedeniyle çalışmaları 10 kat artan trafik atölyesine yeni ve daha büyük bir yer inşa ediyor. Patates depolarının hemen yanında, yaklaşık 400 metrekare temel üzerine yapılan atölye de, yine beton temel üzerine demir iskeletten yapılacak. İnşa halindeki trafik atölyesinin hemen yanında bulunan 4 adet prefabrikte ise toplu taşıma araç şoförlerine ulaşımla ilgili eğitim verilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!