Park Bahçeler´den 4 ihale daha

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli`nin her bölgesini yemyeşil hale getirmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir`de bugün dört ayrı bölgede yapılacak çevre düzenlemesi ve parklarla ilgili dört ihale gerçekleştirildi.

KATILIM DÜŞÜK
Döngel-Yeniköy Kavşak Düzenlemesi, Gebze Eşref Bitlis Parkı Yapımı, Hereke Çamlıktepe Parkı Yapımı ve KOÜ Arslanbey Meslek Yüksek Okulu Çevre Düzenlemesi`ni kapsayan ihaleler, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda gerçekleştirildi. Çevre Koruma Daire Başkanı Necmi Kahraman, İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç ile Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Özkaraaslan`ın hazır bulunduğu ihalelere katılımın oldukça düşük olması dikkatlerden kaçmadı.

EN BÜYÜK İHALE GEBZE`DE
Dört ihalenin en geniş kapsamlısı Gebze Eşref Bitlis Parkı ihalesi oldu. Tek teklifin geldiği ihalede bir İstanbul firması olan 5A Mühendislik İnşaat yetkilisi Ali Gültekin, 1 milyon 619 bin 129 YTL`lik teklif sundu.

Döngel-Yeniköy Kavşak Düzenlemesi ihalesine de tek teklif geldi. Hilal Çevre Düzenleme adına Enver Durmuş`un teklifi, 776 bin 244 YTL oldu.

İki firmanın katıldığı Hereke –Çamlıktepe Parkı ihalesinde, en düşük teklif 607 bin 608 YTL ile bir önceki ihaleye de katılan 5A Mühendislik İnşaat`tan geldi. Can Nakliyat İnşaat ise 634 bin 762 YTL`lik teklif sundu.

KARAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE
Son ihale olan Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Meslek Yüksek Okulu Çevre Düzenleme işi ihalesinde de teklif sayısı iki oldu. En düşük teklif 69 bin 120 YTL ile Pircanoğlu İnşaat, en yüksek teklif ise 77 bin 382 YTL ile Hüriş Ticaret`ten geldi.

Komisyon ihalelerle ilgili kararlarını, teklif dosyalarını ayrıntılı bir şekilde inceledikten sonra verecek.