Pakmaya´ya yeni arıtma tesisi

Büyükşehir Belediyesi´nin kararlı tutumu sayesinde, Pakmaya önemli bir eksikliğini gideriyor

Pakmaya sorununda mutlu sona yaklaşılıyor. Geçen yıl ekim ayında İzmit`in doğu kesimlerini etkisi altına alan kötü koku ve Kilez Deresi`nde balıkların ölmesine sebep olan yoğun kirlilik nedeniyle Büyükşehir Belediyesi`nin ağır cezalar kestiği Pakmaya, birkaç ay önce start verdiği yeni arıtma tesisinin yapımını tüm hızıyla sürdürüyor. Yaklaşık 12 milyon Avro`ya malolacak olan yeni tesis, 2006 Mart`ında tamamlanarak hizmete girecek.

BUHARLAŞTIRMA SİSTEMİ
Köseköy D-100 sınırında bulunan Pakmaya İzmit Fabrikası`nın bir arıtma tesisi vardı. Ancak maya prosesinde giderilemeyen atıklardan dolayı arıtmada istenilen değerlere ulaşılamıyordu. Büyükşehir Belediyesi`nin gerekli uyarılarını dikkate alan fabrika yöneticileri, probleme köklü ve kalıcı çözüm sağlayacak olan, son teknoloji ve proseslerin uygulanacağı Evaporasyon (Buharlaştırma) Sistemi kurulması için gerekli çalışmaları başlattı. Bu sistem sayesinde yüksek organik madde ihtiva eden atık suların suyu buharlaştırılacak, kalan kirli madde ise kurum tarafından değerlendirilecek.

YETKİLİLERE TEŞEKKÜR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu ile İSU Atıksu Daire Başkanı Faruk Avşar, tesis inşaatını yerinde görmek amacıyla dün Pakmaya`ya gitti. Şirketin İzmit Fabrika Müdürü Tuncay Yurdesin tarafından karşılanan Genel Sekreter Karaloğlu, tesisin son durumu hakkında bilgi aldı. İnşaatın geldiği noktadan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Karaloğlu, “Pakmaya ile ileri arıtma tesisinin kurulmasına yönelik bir protokol imzalamıştık. Protokolün uygulandığını görmek bizi memnun etti” dedi.

BUGÜNE KADAR BEDELİ KARŞILIĞINDA
Karaloğlu, tesisin zamanında bitirilmesi için büyük çaba sarf eden şirket yöneticilerine de teşekkür etti. Genel sekreter ayrıca, gerekli uyarıları yaptıkları tarihten bugüne kadar geçen zaman zarfında, Pakmaya`nın atıklarını bedeli karşılığında 42 Evler Arıtma Tesisi`nden arıttıklarını kaydetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!