Pakistan´dan üniversite teşekkürü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaşadığı deprem sonrası büyük yara alan Pakistan´ın Keşmir Eyaleti´nde yaptırdığı üniversiteyi tamamladı. Keşmir Eyaleti Başbakanı Serdar Atik Ahmed Han, üniversitenin kuruluşunda görev yapan heyetle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´na minnet ve teşekkür mesajı gönderdi.

MODERN KAMPUS
Pakistan´da 8 Ekim 2005 tarihinde yaşanan deprem sonrası hayat felç olurken, bu ülkeye ilk yardıma koşanlardan biri, aynı acıyı bir süre önce yaşayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir Belediyesi, deprem sırasında binası yıkılan AJK Üniversitesi Muzafferabad Kampusu´nu yeniden inşa etti. Toplam 25 dönümlük arazi üzerine 6 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan kampus binası, çelik konstrüksiyon dan imal edildi. Kampus içinde revir, kütüphane, laboratuar, kafeterya, öğretmen odaları, idari birimler ve derslikler bulunuyor.

BAŞBAKAN TEŞEKKÜRÜ
Üniversite kampusunun yapımında emeği geçen Belde A.Ş Genel Müdürü Gültekin Görüm, Altınnal ve Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü Fahrettin Kandemir, İhale Komisyonu Şube Müdürü Ercüment Yıldırım, teknik personel Murat Umut, Abdurrahim Aydınlı, Mustafa Yusuf, M. Akif Karaosmanoğlu, Serdar Karakaya, Hakan Kafadar, Mehmet Uzun, Kadir Kandemir ve Yasin Özlü´den oluşan heyeti kabul eden Keşmir Eyaleti Başbakanı Serdar Atik Ahmed Han, hepsine tek tek ülke halkı adına teşekkür etti.

KARAOSMANOĞLU´NA MEKTUP
Keşmir Eyalet Başbakan´ı, çalışmalarını tamamlayıp, Türkiye´ye dönen heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´na teşekkür mektubu ve plaket gönderdi. Başbakan Ahmed Han mektubunda, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hızlı, fedakarlık dolu ve cömert desteğine teşekkür ederim. Üniversitemizi yeniden inşa ettiğiniz için size minnettarız. Halkım ve ülkem adına size ve halkınıza bu deneyimdeki yardımları için çok teşekkür ederim” mesajı gönderdi. Gültekin Görüm başkanlığındaki heyet, mektupla birlikte Başbakan´ın gönderdiği plaketi Başkan Karaosmanoğlu´na verdi.

KURTULUŞ SAVAŞINI UNUTMADIK
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kardeş ülke Pakistan´a vefa borcumuz olduğunu belirterek, “Pakistan halkı, bizim milli mücadelemiz sırasında kadınlarının kollarındaki bilezikleri bile bozdurup, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına gönderdi. Yokluk içindeki o günlerde yapılan bu desteği unutmamız mümkün değildir. Onlara kurtuluş savaşımız sırasında bize verdikleri destek nedeniyle vefa borcumuz vardır. Biz, en zor günümüzde yanımızda olan ve bizden desteğini esirgemeyen kardeş ülkemiz Pakistan´ın bu zor gününde yardımına koşmaktan mutluyuz” dedi.