Pakistan´a ilk yardım Büyükşehir´den

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Ekim ayı içinde almaları gereken kişi başına 77 milyon liralık huzur hakkı parasını, geçirdiği 7.6 şiddetindeki depremle yaklaşık 50 bin insanını kaybeden Pakistan`a bağışladı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca il genelinde Pakistan için bağış kampanyası başlattı.

MECLİSİN DUYARLILIĞI
Yaşadığı Marmara Depremi ile Pakistan`ın içinde bulunduğu durumu en iyi anlayabilen Kocaeli`nde, depreme yardım eli uzandı. Daha önce Endonezya`da yaşanan deprem sonrası iki oturmluk huzur hakkını bu ülkeye bağışlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyleri, Kardeş Pakistan`a da sahip çıktı. Gündeminde bulunan 158 maddeyi görüşmeden önce deprem konusu ele alındı. Önerge ile gündeme gelen deprem konusunda 135 meclis üyesi, oy birliği ile huzur hakkı paralarını Pakistan`a gönderme kararı aldı. Toplam 10 milyar 395 milyon lira tutan para,Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği tarafından başlatılan ortak yardım kampanyasına bağışlanacak.

MUHALEFETİN HAKKI MUHALEFETE
Öte yandan Büyükşehir Meclisi dünkü oturumunda muhalefet ve iktidar partilerine mensup meclis üyelerinin centilmenlik görüntülerine sahne oldu. Meclis toplantısında CHP Meclis Üyesi Hüseyin Acurman, “Kent Mobilyalarının 10 yıllığına Belde A.Ş` ye kiralanması ve Bilboardların yenilenmesi” konusuna itiraz etti. Acurman maddede hukuki açıdan yanlışlar olduğunu belirterek, “Bu ancak ihale yoluyla ve Encümen`e yetki verilerek yapılabilir. Dolayısıyla kararda kent mobilyalarının Belde A.Ş`ye kiralanmasının reddine denilerek yeniden düzenlenmesi gerekiyor” dedi. CHP`li Acurman`ın tespitinin doğru olduğunu söyleyen Başkan Vekili İlyas Şeker ve Hasan Kırlı, kararı itiraz üzerine oy birliği ile düzeltti.

ŞEKER`DEN BURS BİLGİSİ
Öte yandan dünkü meclis toplantısında Başkan Vekili İlyas Şeker, 2005-2006 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bin üniversite öğrencisine verilecek olan burslarla ilgili bilgi verdi. Burs başvurularını titizlikle incelediklerin söyleyen Şeker, başarı ve gelir durumunun değerlendirmelerde ön planda tutulduğunu söyledi. İlginç bir tabloyla karşılaştıklarını da söyleyen Şeker verilen 10 bin adet bursun en büyük bölümünün geliri 550 milyon olan 9 bin 844 kişiye çıktığını söyledi. Şeker burs için başvuran 76 özürlü öğrencinin hepsine de burs verildiğini söyledi.
Büyükşehir Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını da 17 Kasım Perşembe günü saat 14.00`de gerçekleştirecek.