Özürlüler vücudumuzun parçasıdır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birimleri arasında düzenlenen sosyal iletişim toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tüm özürlü dernekleriyle planlı bir çalışmanın içine girdiklerini söyledi.

Başkan Karaosmanoğlu, “Özürlü vatandaşlarımız bizim bakış açımıza göre vücudumuzun bir parçasıdır” ifadesini kullandı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONUŞULDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlenen sosyal iletişim toplantıları devam ediyor. İl genelindeki sosyal sorunların ele alındığı ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Sağlık Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Özürlüler Şube Müdürü Dr. Yıldız Özbek, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Turgut Çakar, özürlü derneklerle ilçe ve belde belediyelerinden yetkililer de hazır bulundu.

“ÖDEVLERİMİZ VAR”
Her ayın ilk çarşamba günü yapılan toplantının açılış konuşmasını bu ay Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. “Özürlüler konusunda dersimizi iyi yapmış sayılmayız” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Karaosmanoğlu, “Yerel yöneticiler olarak hepimizin ödevleri var. Niyet etmek güzel ancak yeterli değil. Bir adım daha atmalıyız. Arkadaşlarımızın da iyi bir çalışması var. Özürlü vatandaşlar bizim bakış açımız vücudumuzun bir parçasıdırlar” ifadesini kullandı.

NELER YAPILACAK?
KO-MEK bünyesinde talepler doğrultusunda istihdama yönelik kurslar açıldığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, özürlüler için gerçekleştirilen çalışmaları aktardı: “Ucuz konut yapımı konusunda proje üretiyoruz. Özürlülerin ortak kullanılacakları binalar yapacağız. Spor konusunda da her türlü desteği vereceğiz. Üniversiteyi kazanan özürlü öğrenciler burs konusunda öncelikli olacak. Ayrıca tüm öğrencilere kırtasiye yardımında bulunulacak. Bu yıl Doğu Kışla`da kurulacak Ramazan Çadırı`nda özürlü platformu standı açılacak.”

“DERNEKLERLE İÇ İÇEYİZ”
Tüm özürlü dernekleriyle planlı bir çalışma içine girildiğinin altını çizin Başkan Karaosmanoğlu, “Bu tür toplantılarla bir adım öne geçilecektir. Beynimiz ve gönlümüz birleşirse yapılmayacak iş yoktur. Belediyemiz eğitim yönüyle öncü olmaya hazır. Bütün gönüllü kuruluşlarla önemli çalışmalar yapacak, önemli mesafeler alacağız. Her şey gönlünüzce olsun” şeklinde konuştu.

“KÖTÜ DAVRANANLARI BİLDİRİN”
Başkan Karaosmanoğlu`nun konuşmasından sonra ise Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı`nın düzenlediği Özürlüler Şurası`nda alınan kararlar doğrultusunda 26-28 Eylül tarihlerinde yapılacak diğer şura ile ilgili görüş ve öneriler tartışıldı. Özürlüler derneği yetkilileri ulaşım konusundaki sıkıntılarını Başkan Karaosmanoğlu`na iletirken, Karaosmanoğlu bu tür kötü davranışta bulunan minibüsler hakkında, plaka ve olay saatini belirtilir bir dilekçeyle belediyeye şikayette bulunulmasını istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!