Özürlü işçiler iş başı yapacak

Özürlü kadrosunda çalıştırılmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından işe alınan 9 özürlü işçi önümüzdeki haftadan itibaren iş başı yapacak. Personel Daire Başkanlığı tarafından tayin yazıları yazılan işçilerin tümü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde istihdam edecek.

YASA GEREĞİ

4858 sayılı İş Kanunu`nun 30. maddesine göre,  9 özürlü işçi açığı bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu açığı kapatmak üzere Ağustos ayı içinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde iş için  başvuran 389 aday arasından noter huzurunda yapılan kura çekimiyle 18 ismi belirlemişti. Büyükşehir Belediyesi Eylül ayında gerçekleştirdiği mülakat ile de işe alınacak 9 kişiyi belirlemişti.

İŞTE YENİ PERSONEL

Mülakatı geçerek büyükşehir belediyesi özürlü kadrosunda çalışmaya hak kazanan 9 işçinin isimleri şöyle:

Bilal Kayhan, Erdem Akyol, Adem Budak, Şükrü Yalçın, Ali Osman Ön, Vahit Turan, Bilal Aksoy, Hasan Çayırbaşı ve  Özkan Kobal.