“Özel sektör kalitesini yakalayamıyoruz”

Başkan Karaosmanoğlu GESİAD´a konuk oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahi Karaosmanoğlu, Gebze Sanayici ve İş Adamları Derneği`nin (GESİAD) geleneksel iftar yemeğine konuk oldu. İftarını yoksul bir ailenin evinde açtıktan sonra sanayicilerle buluşan Başkan Karosmanoğlu, işçilikte özel sektörün kalitesini yakalayamamaktan yakındı.

ÇALIŞMALAR SİNEVİZYONLA TANITILDI
Yemeğin açılış konuşmasını GESİAD yönetim Kurulu Başkanı Azem Güngör yaptı. Güngör, özellikle Gebze`nin hizmete ihtiyacı olduğunu belirtti. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi`nin Gebze çalışmaları ve yatırımlarını anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Gösteri sonrası konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçenin yıllarca hizmetten uzak, varoş görüntüsü içinde kaldığını söyledi.

GEBZE`YE 2 ARITMA TESİSİ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze`nin il genelinde eksiği ve sıkıntısı en fazla olan ilçe olduğunu vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 8 arıtma tesisine karşın Gebze`de hiç arıtma tesisi bulunmadığını belirten Karaosmanoğlu, “Bir arıtma tesisinin kuruluş maliyeti 25-30 trilyon lira. 100 bin nüfusa hizmet veren bir arıtma tesisinin aylık işletme maliyeti ise 2-2.5 trilyon lira. Buna karşın Gebze`ye 2 arıtma tesisi kuracağız. Belki gerekirse diğer arıtma tesisi yapılacak” dedi.

“KALİTEYİ YAKALAYACAZ”
2005 ve 2006`yı altyapıda hamle yılı ilan ettiklerini hatırlan ve altyapının ilerleyen yıllarda gireceği kenar mahallelere altyapıdan önce asfalt dökmek zorunda kaldıklarını belirten Karaosmanoğlu, “Yapılan her işte önce kalite diyoruz. Çalışmalarda kullanılan her malzeme kaliteli olacak. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri işçilikte arzu edilen kalite. Maalesef özel sektörün bu alanda yakaladığı kaliteyi kamu sektörü yakalayamıyor. Bizim hedefimiz Gelişmiş ülkelerdeki kaliteyi yakalamak” şeklinde konuştu.

ÇÖP DEPONİ ALANLARI
Konuşmasını Gebze`de yapılacak yatırımlar üzerine sürdüren Karaosmanoğlu, Dilovası`nda konuşlanacak olan çöp deponi alanı çalışmasının sürdüğünü, ÇED raporunun alınmak üzere olduğunu belirtti. Karaosmanoğlu, “Mevcut çöp alanını da rehabilite ettik ve bu sene mevcut çöplükte yangın meydana gelmedi. Dilovası`nda yaşayanlar çöp depolama alanının beldelerine kurulacak olmasından kaygılı. Ancak kaygı duymalarına gerek yok. Yeni çöp deponi alanı Avrupa standartlarında son derece çağdaş, sıhhi ve rantabıl olacak” diye konuştu.

PROJELERİ ANLATTI
Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi`ne devredilen kaba inşaat aşamasındaki kültür merkezinin, otobüs terminalinin, Tatlıkuyu Köprü Kavşağı`nın ihale aşamasında olduğunu, hal binası ve buzhane ile Gaziler ve Beylikdağı rekreasyon alanlarının proje aşamasında olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Ayrıca ikisi tünel 53 kavşak projemiz var Gebze için. Darıca – Eskihisar feribot kavşağı için de tünel geçiş yapacağız ve bu kavşakta uzun süren trafik kaynaklı beklemelerin de önüne geçeceğiz” dedi. Karaosmanoğlu diğer mahalleler ve beldelerdeki çalışma ve projeler üzerine de ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanayici ve işadamlarının yanında olduklarını belirten Karaosmanoğlu, rant peşinde değil, hizmet peşinde olduklarını söyledi.

TOPLANTIYA İLGİ BÜYÜKTÜ
GESİAD`ın TSE`de düzenlediği toplantıya Kaymakam Mehmet Emin Avcı, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran, AKP Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, GENÇSİAD Başkanı Muzaffer Koşan`ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bürokrat, siyasetçi, işadamı ve dernek üyeleri katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!