“Öz kaynaklarımızla kalkınıyoruz”

Başkan Karaosmanoğlu, hayata geçirdikleri hizmetlerde bağış ve sponsor kullanmadıklarını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Bekirpaşa Şirinevler Camii´nde, Teravih Namazı sonrası vatandaşlarla sohbet etti. Yapılan hizmetleri anlatan Karaosmanoğlu, teberru, bağış ve sponsor kullanmadıklarını, tamamen öz kaynaklarla borçları ödeyip, kenti kalkındırdıklarını söyledi.

“BEDEL ÖDEMEYECEĞİZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent tarihinde en büyük yatırımların yapıldığını, projelerin hayata geçirildiğini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, bu sayede kentin çehresinin güzelleşip, değiştiğini ifade etti. Yapılan hizmetlerde sponsor, teberru, bağış kullanmadıklarını anlatan Karaosmanoğlu, “Bağışların bedeli vardır. Bugün alırsanız, yarın karşılığını ödersiniz. Oysa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gelecekte hiçbir bedel ödemeyecektir. Biz kendi öz kaynaklarımızla kalkınıyoruz. Borçlarımızı ödeyip, itibarımızı kurtarıyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ÖRNEK OLDU
Hizmetlerde 2017 yılına kadar stratejik planlar geliştirdiklerini, bunları hayata sokarak kentin çağdaş bir yapıya bürüneceğini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, kaynakları en verimli şekilde kullandıklarına dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi´ne ilk kez finansman anlayışını, para yönetimini getirdiklerine dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Şu anda 16 Büyükşehir Belediyesi içinde önemli bir belediye konumuna geldik. Göreve geldiğimizde hiçbir banka, hiçbir kurum bize bakmıyordu. Hazine bize kapılarını bile açmıyordu. Bunların hepsini aştık. Şimdi örnek belediye olduk” diye konuştu.