Oyun grupları onarıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından köyleri tamamı ile kentin muhtelif yerlerine kurulan 300 oyun grubu çocukların oyun merkezi haline gelirken, Gebze´ye kurulan 75 oyun grubu kötü kullanım sonucu deforme oldu. Büyükşehir Belediyesi, Gebze ve köylerinde bulunan oyun gruplarının bakım ve onarımını yaparken, vatandaşlardan cihazlara sahip çıkmasını istedi.

ÇOCUKLAR SEVİNDİ
Kent merkezindeki hizmetleri köylere yaymak, köyleri cazibe merkezi haline getirmek için hayata geçirilen projelerden biri olan oyun grupları, daha sonra bütün yerleşim alanlarına yayıldı. Büyükşehir Belediyesi il genelinde 300 oyun grubunu ihtiyacı olan yerleşim yerlerine kurarak, çocuklara yönelik oyun parkları hazırladı. Yapılan hizmet en çok çocukların sevinmesini sağlarken, kurulan oyun grupları zaman zaman büyüklerin de ilgi odağı haline geldi.

HOR KULLANMAYIN
Gebze´ye kurulan 75 oyun grubu, cihazların hor kullanılması, çocuklara göre dizayn edilmiş oyun gruplarına büyüklerin de binmesi sonucu hasar gördü. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, hasar gören bütün oyun gruplarını onarımdan geçirdi. Hasarlı oyun grupları onarılırken, vatandaşların cihazları daha dikkatli kullanmaları istendi. Ayrıca, ortak kullanım malı olan cihazlara mahalle halkının kendi malıymış gibi sahip çıkması gerektiği belirtildi.