Oy kullanan sahile koştu

Tim, bu hafta sonu da iki kişiyi boğulmaktan kurtardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra sahillerindeki boğulma olaylarına karşı kurulan Hayat Kurtarma Timi, bu hafta sonu da görevini başarıyla yerine getirdi. Kurtarma timi milletvekili seçimlerinin yapıldığı Pazar günü de görev başındaydı. Oy kullandıktan sonra Kandıra sahillerine akın eden vatandaşlar, timin titiz ve başarılı çalışması sonucu güven içinde denize girdi. Sezon başından beri onlarca kişinin hayatını kurtaran Hayat Kurtarma Timi bu hafta sonu da iki genci boğulmaktan kurtardı. 

OY KULLANAN SAHİLDE SERİNLEDİ
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı´na bağlı olarak görev yapan hayat kurtarma timi yaz aylarında acı haberlerin geldiği Kandıra sahillerine güven getirdi. Bu hafta sonu havanın oldukça sıcak olması nedeniyle vatandaşların akın ettiği sahiller Hayat Kurtarma Timi tarafından adeta abluka altına alındı. Milletvekilliği seçimleri için sandık başına giden vatandaşlar oylarını kullandıktan sonra Kandıra sahillerinde serinlemeye çalıştı. Vatandaşların güven içinde denize girmeleri için ise Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Hayat Kurtarma Timi karadan ve denizden görevini sürdürdü.

İKİ GENCİN HAYATINI KURTARDILAR
Karadan  gözleme kuleleri ve sahil ekibinin yanı sıra, denizden de zodiak botlarla görev yapan tim iki kişinin hayatını kurtardı. 19 yaşındaki Akın Aklan´ın oldukça açıldığını tespit eden karadaki gözlem kulesi bilgiyi telsiz aracılığıyla denizdeki zodiak botla devriye gezen ekibe bildirdi. Genç Akın´ın denizdeki yerini de gözlem kulesinden öğrenen ekip derhal olay yerine hareket ederek boğulmak üzere olan genci bota çekti.

Denizde dengesini kaybeden ve panik yaşayan 20 yaşındaki Yalçın Gür de yine Hayat Kurtarma Timi tarafından kurtarıldı. Panik nedeniyle fazla su yutan Yalçın Gür´e karada Sağlık ekibi tarafından ilk müdahale yapıldı. Yalçın Gür´ün solunumu normale dönene kadar sağlık kabininde dinlendirildi. Hayat Kurtarma Timi sezon sonuna kadar sahillerdeki görevine devam edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!