Osman Gazi Köprüsü hızla yükseliyor

Büyükşehir Belediyesi, Darıca ile Gebze arasındaki ulaşımı rahatlatacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca´nın en önemli trafik sorunlarından birini çözüme kavuşturmak amacıyla başlattığı Osman Gazi Köprüsü inşaatında hayli mesafe kat etti. Gebze ile Darıca´yı demir yolu üzerinden birbirine bağlayan köprü, nakliye ve servis araçlarının Darıca-Eskihisar trafiğine girmeden D-100´e ulaşmalarını sağlayacak.

AYAKLARIN YARISI TAMAM
Darıca´nın kuzeyindeki fabrikaların bulunduğu bölgede yapılan köprünün Gebze kısmındaki ayakları tamamlandı. Uzunluğu 187 metreyi bulacak olan köprünün Darıca kısmında ise, İSU, SEDAŞ ve Palgaz ekipleri fabrikaları besleyen hatların yerlerini değiştiriyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından köprünün diğer ayakları da inşa edilmeye başlanacak. Demiryolunun her iki tarafına 4´er ayak yapılacak. Köprüde ulaşım, gidiş geliş olarak birer şeritli yapılacak.

YAYALARA DA RAHATLIK
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Darıca Aşıroğlu Caddesi ile Gebze İstasyon Caddesini birbirine bağlayacak olan köprü üzerinde yaya yolunun da bulunacağını, bu nedenle Osman Gazi Mahallesi sakinlerinin yürüyerek, rahat bir şekilde D-100´e ulaşabileceklerini ifade etti. Bölgede çalışmaların ekim ayı sonu itibariyle tamamlanması hedefleniyor. Yan yolların yapımı ise daha sonra gerçekleştirilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!