Örnekköy yolunda başarılı çalışma

Büyükşehir ekipleri, Suadiye´nin tepe köylerinde kar nedeniyle kapanan yolları açtı

Yaz aylarında köylerde örnek çalışmalar sergileyen, yaklaşık 2 bin km`lik köy yollarının asfalt bakımını gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, kış aylarında da köylünün yanında. Birkaç gündür ilimizi etkisi altına alan Sibirya soğuklarının getirdiği kar ve tipi nedeniyle, Köye Hizmet Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 18 ayrı ekip karla mücadele ediyor, yolların ulaşıma açık olması sağlıyor.

KAR KALINLIĞI 1 METREDEN FAZLA
Ekiplerin çalışma yaptığı yerlerden biri de, Kartepe`ye giden ikinci güzergah üzerinde bulunan, Suadiye ve Arslanbey sırtlarındaki Örnekköy yolu oldu. Aynı zamanda Pazarçayırı, Sultaniye, Hanlar, Serindere, Aksığın, Camidüzü, Tepecik köylerine de ulaşımı sağlayan Örnekköy yolunda, kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aştı. Ekipler, yoğun kar ve tipi nedeniyle, yaklaşık 5 km mesafedeki Örnekköy-Suadiye yolunu 1.5 saatte alabildi.

GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR
2 adet greyder ve 2 adet 4x4 arazi aracından oluşan Büyükşehir Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekibi, Örnekköy yolunda çalışmalarını büyük zorlukla gerçekleştirebildi. Havanın çok kapalı olduğu, adeta göz gözü görmeyen güzergahta çalışan ekipler, aşırı soğuklar nedeniyle yol üzerindeki Orman Deposu`nun bekçi kulübesinde mola vermek zorunda kaldı.

YOLLAR AÇILIYOR, ARAÇLAR KURTARILIYOR
Bir süre soba başında ısınan ve dinlenen Büyükşehir personeli, çalışmalarını akşam karanlığı daha fazla bastırmadan tamamladı ve tüm yolları açtı. Ekipler ayrıca yolda kalan zincirsiz araçları da kurtarırken, kar yağışının süreklilik arz etmesi nedeniyle kar küreme çalışmalarıyla mücadele her gün devam ediliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!