Örnek projeye muhteşem kutlama

Başkan Karaosmanoğlu Annelere Süt Kampanyası`nın, en değer verdiği proje olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, en önemli sosyal projeleri arasında yer alan ve bugüne kadar 27 bin annenin yararlandığı Annelere Süt Kampanyası´nın ikinci yıl dönümünü muhteşem bir organizasyonla kutladı. Sekapark´ta gerçekleştirilen ve şölen havasında geçen kutlamalara süt kampanyasından yararlanan çok sayıda anne ve bebek katıldı. Şenlikte konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi´nin süt kampanyasının Türkiye´ye örnek bir proje olduğunu belirterek, “Belediye Başkanlığım döneminde en çok değer verdiğim proje budur” dedi.

ŞENLİĞE BÜYÜK İLGİ
Sekapark´ta yapılan ikinci yıl kutlamalarına anne ve bebeklerin yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Nevzat Doğan ve Sibel Gönül, İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, süt kampanyasına önemli katkılarda bulunan Dr İbrahim Kahraman ve Belediye başkanları katıldı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikler renkli görüntülerle başladı. Eğlencelere Bebek Emekle Yarışması damgasını vururken, vatandaşlar Mali´nin şarkılarıyla keyifli anlar yaşadı.

EN DEĞERLİ PROJE
Öte yandan Başkan Karaosmanoğlu, kucağına 1 yaşındaki Ömer´i alarak bir konuşma yaptı. Gerçekleştirilen süt kampanyasının dünyada bir örneği olmadığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, Belediye Başkanlığı dönemimde en çok değer verdiği projenin Annelere Süt Kampanyası olduğunu bildirdi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler Kocaeli´mizi ileride bugünün bebeklerine ve çocuklarına bırakacağız.  Çocuklarımız gelecekte temiz, rahat ve huzurlu bir ilde yaşasın diye önemli projeleri hayata geçiriyoruz.  Ancak belediyecilik sadece yol yapmakla olmuyor. O ilde yaşayacak olan evlatlarımızın da sağlık olması gerekiyor. İşte bu nedenle bu proje bizim için büyük önem taşıyor” dedi.

Bu arada Başkan´ın kucağına aldığı minik Ömer konuşma sırasında yaptığı sempatik tavırlarıyla çevredekileri oldukça eğlendirdi. Başkan konuşurken eliyle gözüne dokunan, mikrofonu yakalamaya çalışan minik Ömer, başkana zor anlar yaşattı.

ANNEDEN TEŞEKKÜR
Süt kampanyasından yararlanan Ülkü Filiz adındaki bir anne de duygularını şölene gelen vatandaşlarla paylaştı.  Büyükşehir Belediyesi´nin kampanyası sayesinde kendisinin düzenli olarak süt içtiğini söyleyen Filiz, “Kampanya sayesinde ayrıca ben ve bebeğim düzenli olarak doktor kontrolünden geçtik. Bize bu imkanı veren Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.  AKP Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan ise bir çocuk hekimi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ni projesinden dolayı kutladı.

MERT KAAN ŞAMPİYON
Konuşmalardan sonra bebek emekleme yarışmasına geçildi. Neşeli dakikalar geçirilen yarışmada 11 aylık Mert Kaan Üzkül diğer rakiplerini geçerek birinci oldu. Başkan yarışmaya katılan tüm bebeklere çeyrek altın hediye etti. Yarışmadan sonra M.Ali Özdemir şarkılarıyla şölene gelen halkı çoşturdu.  Konser arasında şölendeki vatandaşlar arasında kura çekilerek 10 kişiye bebek arabası hediye edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!