Orhan Mahallesi bu kez umutlu

Spor Kompleksi ihalesinin tamamlanması herkesi sevindirdi. İnşaata başlanması için gün sayılıyor

Şehrimizin en eski ve köklü yerleşim bölgelerinin başında gelen İzmit Orhan Mahallesi`nin sakinleri, mahallelerine yapılacak olan Açık Spor Kompleksi`nin heyecanını yaşıyor. 

TESİS UMUTLARI TEKRAR YEŞERDİ
Geçtiğimiz yıllarda defalarca Orhan Mahallesi`ne spor kompleksi yapma sözü veren siyasilerin, bu eylemleri yalnızca lafta kalmış ve Orhan Mahallesi sakinleri tesis konusundaki umudunu yitirmişti. Sporun ve sporcunun yanında olmayı en önemli görevleri arasında gören Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu tesisle ilgili çalışmaları hayata geçirme sözünü verdi ve geçen hafta söz konusu kompleks için bir ihale yaptı. İhale haberini alan mahalle sakinleri, tesisin yapılmasına ilişkin umutlarını bir kez daha tazeledi.

MUHTAR BALABAN TAKİPTE
İhaleyi kazanan firmanın çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacak olması nedeniyle, Büyükşehir yetkilileri spor kompleksinin yapılacağı alanda incelemelerini hızlandırdı. Orhan Mahallesi Muhtarı Nazmi Balaban, Bağçeşme Mezarlığı arkasında bulunan su deposunun hemen altında yapılacak tesisle ilgili çalışmaları yakından takip ediyor.

“SÖZLER TUTULMUYORDU”
Spor kompleksi ile ilgili değerlendirmede bulunan Muhtar Balaban, yıllardır bölgeye tesis yapılacağı sözünün verildiğini, fakat hiçbir zaman tutulmadığını söyledi. Nazmi Balaban, “Gazetelerde ihalenin yapıldığı haberini duyunca çok sevindik. Tesisin bu kez yapılacağına olan inancımız iyice arttı. Bu tesisin yapılması için destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

“4-5 MAHALLE YARARLANACAK”
Yapılacak bu tesisten, sadece Orhan Mahallesi değil, çevremizdeki en az 4-5 mahallenin sakinleri de yararlanabilecek. Özellikle çevremizde bulunan genç kardeşlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp spor sahalarına çekebilirsek, bu bizim için en büyük hizmet olur. Mahallemize böyle bir tesisin yapılacak olmasından dolayı son derece mutluyuz” ifadesini kullandı.

TOPAL`DAN DA TEŞEKKÜR
Öte yandan tesisin yapılacağı bölgeye inceleme yapmak üzere giden Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, burada Bağçeşmespor Kulübü Başkanı Osman Topal ile bir araya geldi. Tesisin konumu hakkında fikir alış verişinde bulunan ikili, böyle bir tesisin tüm amatör spor kulüpleri için faydalı olacağı görüşünü tekrarladı. Bağçeşmespor Kulübü olarak böyle bir tesisin yapılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren kulüp başkanı Osman Topal da, tesisin yapılması için katkı veren herkese teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!