Önlem almayan affedilmeyecek

AYKOME, Altyapı çalışmalarında vatandaşın can ve mal güvenliği için alınması gereken önlemler konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan AYKOME Üst Kurulu, altyapı çalışmaları sırasında vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için alınması gereken önlemleri görüştü. Bu konuda bütün birimleri uyaran Karaloğlu, önlem almayan kurum veya şirketin kesinlikle cezalandırılacağını dile getirdi.

BÜTÜN BİRİMLER KATILDI
Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, İZGAZ, Türk Telekom, İSU, SEDAŞ, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü, Türksat, Botaş İstanbul İşletme Müdürlüğü, İller Bankası 1. Bölge Müdürlüğü, DSİ, İzmit Su A.Ş., PALGAZ ve ARMAGAZ şirketlerinin temsilcileri katıldı. Altyapı çalışmaları ile ilgili birimlerin katıldığı toplantıda, vatandaşın can ve mal güvenliğini en üst düzeyde koruma yolları konuşuldu.

KARALOĞLU UYARDI
AYKOME Üst Kurul toplantısına başkanlık yapan Münir Karaloğlu, katılan bütün birimlerin yetkililerini uyardı. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirten Münir Karaloğlu, “İster belediye, ister müteahhit olsun, çalışma yaparken mutlaka çevre güvenliğini almalı. Güvenlik tedbiri almayanlar affedilmeyecek ve cezalandırılacaktır. Çünkü bizim için önemli olan insanımızın can ve mal güvenliğinin korunmasıdır. Kaş yaparken göz çıkarmayalım. Yaptığımız hizmeti, alınmamış küçük bir önlem yüzünden vatandaşa eziyete dönüştürmeyelim. Buna sebep olanlar gerekli şekilde cezalandırılacaktır” dedi.

ÇEVRE GÜVENLİĞİ
Alınacak olan önlemlerin başında, özellikle çalışma yapılan alanların çevre güvenliği geliyor. Açılacak çukur, kazılacak yol, yapılacak inşaat gibi yerlerde istenmeyen kazaların yaşanmaması için, çalışma yapılan yerin etrafının çevrilmesi şart koşuluyor. Ayrıca mesai saatleri dışında insanların çalışma bölgesini rahatlıkla görebilmeleri için gerekli uyarı levhalarının konulması gerekiyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!