Öğretmenler Günü mesajı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı:

Çağımız bilgi çağıdır…Değil birkaç asır, bir kaç yıl öncesine gitmek bile geldiğimiz noktayı gözler önüne sermeye yetmektedir.Günümüzde kainata hükmeden insan, temelinde ve gelişmesinde eğitimcilerin, yani öğretmenlerin emeği ile gelişmekte ve yetişmektedir.

Öğretmenlik, genç beyinleri bilgi ile donatan, onlara sevgi ve saygıyı aşılayan, insanlık yararı için çalışmayı öğreten ve insan hayatına yön veren bir meslektir. “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” sözü, öğretmenlerin insan üzerindeki emeğini, hakkını ve çabasını göstermeye yetmektedir. Çünkü öğretmenlik, emek ister, özveri ister, sevgi ister, sabır ister, hoşgörü ve fedakarlık ister. Öğretmenlik sevmek, sevilmek ister. Bu kadar kutsal, onurlu, saygın ve fedakarlık gerektiren bu mesleğin bedeli hiçbir şekilde ödenemez. Onlara verilecek en büyük ödül, yetiştirdiği bireyin toplumda gösterdiği başarının yanı sıra hatırlanmaktır.

Unutmayalım ki dünyada karşılıksız sevgi ve şefkat duygusu veren iki insan vardır. Biri anne, diğeri de öğretmendir. Mensubu olmakla onur duyduğum öğretmenlik mesleği, annelik kadar kutsal, insanlık kadar onurlu, dostluk ve sevgi tohumları aşılamak kadar gurur verici bir yaşam şeklidir.

Ulu Önder Atatürk`ün Başöğretmenliği kabul ettiği bugün, Cumhuriyetimizin en önemli kilometre taşlarındandır. Eğitim sistemindeki köklü değişiklikler, fedakar öğretmenlerimizin gayretleri ile ülkemizi o günkü karanlık günlerden bugünkü aydınlık ve çağdaş günlere taşımıştır.

Geldiğimiz noktada ülkemizi daha iyi yarınlara taşımak, ekonomi ve bilgi çağında en üst düzeydeki ülkeler seviyesine çıkarmak, yetişen gençlerin iyi eğitim alması ile mümkün olacaktır. Öğretmenlerimiz bu konuda fedakarca üzerlerine düşeni yaparken, onların içinden gelen biri olarak gençlere yardım elini uzatmayı kendime görev saydım.
Özellikle üniversite gençliğine ekonomik katkı sağlamak için geçen yıl 7 bin öğrencimize toplam 3.5 trilyon liralık burs verdik. Bu yıl burs vereceğimiz öğrenci sayısını önce 10 bine çıkardık. Talebin çokluğundan dolayı daha sonra 13 binin üzerine çıkma kararı aldık.

İlköğretim okullarında ise 10 bin öğrencimize kırtasiye dağıttık. Yoksul ve dar gelirli ailelerin çocuklarını giydirdik, okul kıyafetleri verdik. Ülkemiz geleceğinin teminatı olan bu gençlerin, yarınlarımız için yetişmiş, aydın, eğitimli, kültürlü birer fert olmalarını sağlamak için verdiğimiz ekonomik katkı bizi mutlu ve bahtiyar etmektedir.

Ben bugün Başkan olabilirim. Bu geçici bir makamdır. Öğretmenlik ise ölünceye kadar, hatta öldükten sonra bile devam edecek olan ulvi bir görevdir. Çünkü öğretmenlik geçici bir heves, kısa süre yapılıp bırakılan bir meslek değil, yaşam tarzıdır.

Unutmayın, öğretmenlik üzerimize giydiğimiz gömlek değildir. İstediğimiz zaman çıkarıp atamayız. Öğretmenlik kalbimize işlenmiş sevgidir. Sizlerden biri olmanın gururu ile hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Günümüz kutlu olsun.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!