Öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı

Büyükşehir görevlileri Karşıyaka´da eğitim semineri düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün ortaklaşa düzenlediği öğrencileri bilgilendirme ve eğitme projesi, Karşıyaka`dan start aldı. Beldede bulunan TÜPRAŞ Çok Programlı Lisesi`ne giden uzmanlar, beslenme, sağlık ve sigara konusunda bilgiler verdi.

FAST FOOT DOĞRU DEĞİL
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Toplum Sağlığı Şube Müdürlüğü görevlileri Zeynel Ulukut ve hemşire Öznur Uzcan tarafından verilen seminer, sinevizyon eşliğinde gerçekleştirildi. İlk eğitimi beslenme ve sağlık konusunda veren Zeynel Ulukut, doğru beslenmenin zeka ve fiziksel aktiviteleri artırdığını, aperatif ağırlıklı fast foot tarzı beslenmenin ise doğru olmadığını söyledi. Ulukut, yetersiz ve dengesiz beslenme, satın alınacak ürünlerin ambalajlı ve etiketli olmaları konusunda da öğrencilere bilgi verdi.

ÖZENTİ, MERAK VE STRES
Hemşire Öznur Uzcan ise sigaranın zararlarını anlatarak, “Dünya nüfusunun 3`te biri, yani 1.2 milyar kişi sigara içmektedir. Ancak sigara içen her 10 kişiden biri de her gün ölmektedir” şeklinde konuştu.
Sigaraya başlama nedenini “özenti ve merak” olarak ifade eden Uzcan`a öğrenciler, “stresi unuttunuz” diyerek seminere renk kattılar. Uzcan`ın “Henüz öğrencisiniz, stres sizlerde olmamalı” sözleri üzerine öğrencilerin, “sınav maratonu kabusumuz oluyor” şeklindeki sözleri düşündürücüydü.

2007`DE DE DEVAM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, yıl sonuna kadar 24 okulda daha seminer vereceklerini, önümüzdeki 2006 -2007 eğitim ve öğretim yılında ise 68 okula ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!