Öğrencilere kültür turu başladı

Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere kenti tanıtmak için turlar düzenliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçen yıl başlattığı “Kentimizi Tanıyalım” adlı projeyi, bu yıl da uygulamaya devam ediyor. Programa alınan ilköğretim okulu öğrencileri, vapurla kentin muhtelif yerlerine götürülerek, tarihi ve kültürel değeri olan eserleri inceleme fırsatı buluyor.

YAŞADIKLARI İLİ TANIYORLAR
Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan turlar, öğrencilere yaşadıkları kenti tanıtmayı hedefliyor. Geçen yıl başlatılan ve bu yıl da devam eden turlara şu ana kadar Gebze Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu, İzmit 15. Kolordu İlköğretim Okulu, Derince Dumlupınar, Çakabey, Yunus Emre, Çınarlı, Hikmet Uluğbay, Fatih ve Nuriye Pak İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı. Öğrenciler, turlar sayesinde hem yaşadıkları kenti tanıma fırsatı buluyor, hem de kent genelindeki tarihi eserleri yakında görebiliyor.

TARİHİ SUR VE MÜZE
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İzmit´den tura katılan öğrencileri Marina´da iskeleden vapurla alıp, Gebze´ye götürüyor. Burada Eskihisar´ın tarihi surları, Osman Hamdi Bey Müzesi gibi tarihi değerleri inceleyen öğrencilere öğretmenleri eşlik ediyor. Gebze´de bulunan öğrenciler için de aynı turlar yapılıyor. Gebze´den öğrenciler İzmit´e getirilerek, kent merkezinde bulunan tarihi eserleri gezme fırsatı buluyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!