Öğrencilere çevre eğitimi

Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarında çevre sorunlarını anlatıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre konularında toplumu daha fazla bilinçlendirmek için, Çevre Koruma Şube Müdürlüğü´nün teknik elemanlarıyla ilköğretim okullarında seminerler başlattı. İlköğretim okullarında verilen seminerlerde, atıklar, hava ve su kirliliği gibi konular anlatılarak, bu konularda yapılan çalışmalar ve alınan önlemler dile getiriliyor.

İKİ OKULDA ANLATILDI
Çevre Koruma Şube Müdürlüğü´nde görevli Çevre Mühendisi Muammer Özcan tarafından verilen seminerde, öğrencilere çevre bilinci aşılanmaya çalışılıyor. Köseköy Pakmaya İlköğretim Okulu ile Köseköy İstasyon İlköğretim Okulu´nda düzenlenen seminerde, katı atıklar ve bertarafı, geri kazanım ve önemi, atık pillerin su ve deniz kirliliği, kirlilik kaynakları, hava kirliliği kaynakları ve insan sağlığına etkileri, gürültü kirliliği ve insan sağlığına etkileri, tehlikeli ve tıbbi atıklara ilişkin genel bilgiler anlatıldı. Ayrıca ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımın önemi hususunda hazırlanan ve yaklaşık 20 dakika süren film izlettirildi.

SORULAR CEVAPLANDIRILDI
Öğretmenlerin de büyük ilgi gösterdiği seminerlerde Köseköy Pakmaya İlköğretim Okulu´nda yaklaşık 200 kişilik bir öğrenci grubu,  Köseköy İstasyon İlköğretim Okulu´nda ise yaklaşık 100 kişilik bir öğrenci grubu seminerlere katıldı. Seminerde, öğrencilerin bilgi edinmek ve meraklarını gidermek için sordukları sorularda cevaplandırıldı. Çevre Mühendisi Muammer Özcan, bazı atıkların doğada 200-300 gibi uzun süre kaldığını belirterek, geri dönüşümün doğa açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Özellikle katı atıklarda geri dönüşümün sağlanması için, evde ayrışıma başlanması gerektiğini anlatan Muammer Özcan, geç kalmadan, doğayı tahrip eden atıklardan korumak gerektiğini ifade etti.

PİL KUTUSU TAKILDI
Seminerlerde özellikle atık pillerin doğaya verdiği tahribatın, diğer atıklara oranla çok daha büyük olduğu anlatıldı. İZAYDAŞ personelinin de katıldığı seminerlerde, her iki okulun bahçesine atık piller için geri dönüşüm kutusu konuldu. Öğrencilerden atık pilleri bu kutulara atmaları, doğaya ve denize atmamaları istendi. Dünya Çevre Haftası nedeniyle seminerlere, 4 Haziran Pazartesi günü Uzuntarla Kubilay, Uzunçiftlik Dürdane Özdilek, 5 Haziran Salı günü Kullar, Vezirçiftliği, 6 Haziran Çarşamba günü Yuvacık Serdar, Yuvacık, 7 Haziran Perşembe günü Pirireis, Müfit Saner, 8 Haziran Cuma günü Yahyakaptan ile Fevzi Çakmak İlköğretim Okullarında devam edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!