“Ödevimizi iyi yapıyoruz”

Başkan Karaosmanoğlu, Gebze´de ağaç dikme bayramında kirliliğe değindi

Gebze Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Ağaç Dikme Bayramı" bu yıl Barış Mahallesi`nde gerçekleştirildi. Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, herkesi ağaç dikmeye davet ederken, Gebze`ye hizmetin ödev olduğunu, bu ödevide iyi yaptıklarını söyledi.

BÜYÜK İLGİ
Gebze`de ilçeyi yeşillendirmek için düzenlenen ve geleneksel hale gelen Ağaç Dikme Bayramı`na Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanğlu, Gebze Kaymakamı M.Emin Avcı, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, AK Parti İlçe Başkanı M.Ali Okur, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarı ve öğrenciler katıldı. Vatandaşların ilgi gösterdiği törenler adeta bayram havasında geçti.

DERELERİ İSLAH EDİLECEK
Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çevre bilincinin toplumların medeniyet yarışındaki en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Bir kentin medeniyeti ve çağdaşlığının o kentin temizliği ve planlı yapılaşmasıyla ölçülebileceğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Gebze bu konuda önemli sorunlarla karşı karşıya. Burası yoğun göç alan bir yer. Bu nedenle çevre bilinçsizce tahrip edilmiş. Kentin bütün atık suyu açıktan akan derelerle denize taşınıyor. Bu sorunu biz namusumuz olarak kabul ediyoruz. Gebzedeki tüm dereleri ıslah etmek için yoğun bir tempoda çalışıyoruz” dedi.

GEBZE HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK
Gebze`de 2008 yılının sonuna kadar dere ıslahları ile birlikte arıtma tesisini de yaparak hizmete sokacaklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “500 binden fazla insanın yaşadığı Gebze hak ettiği hizmetleri alacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu kenti düzlüğe çıkarmak, sorunlarından arındırmak bizim ödevimiz ve bu ödevi iyi şekilde yapıyoruz" şeklinde konuştu.

BİLİNÇLİ OLMAMIZ GEREK
Gebze Kaymakamı M. Emin Avcı ise dikilen her ağacın gelecek nesiller açısından dünyanın daha yaşanır bir hale gelmesi adına atılmış küçük bir adım olduğunu söyledi. Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ise Gebzenin yoğun sanayi nedeniyle çevre konularında sıkıntılar yaşadığını kaydetti. Temiz bir çevre oluşturabilmek için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte öncelikle mevcut yeşil alanları korumak ve daha sonra da bunlara yenisini eklemek için çaba harcadıklarını söyleyen Pehlivan, “Kentimizin yaşanabilir çağdaş bir kent olması için, hepimizin ağaç dikmek ve dikili ağaçları korumak noktasında bilinçli olmamız gerekiyor” dedi.

HEDEF 5 BİN FİDAN
Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri ve öğrenciler ağaç dikim alanına geçerek 200 adet çınar, dişbudak ve Akçaağaç fidanı dikti. Ağaç bayramı çerçevesinde ayrıca, Sırasöğütler Mahallesi Çelikoğlu Caddesi üzerindeki park alanına da 210 adet ağaç dikimi yapıldı. Bu yıl Gebzede cadde ve sokaklara toplam 5 bin ağaç fidanı dikilmesi hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!