Nepal barış gönüllüleri Büyükşehir´de

Barış ve hoşgörü sloganıyla 2004 yılında bisikletleriyle yola çıkan Nepalli iki öğretmenin yolu Kocaeli`ne ulaştı.

Dünya barışı ve insan kardeşliği ile ülkeler arasındaki fakir-zengin farklılığının ortadan kaldırılması amacıyla 2004 yılında Nepal´dan yola çıkan Lok Bandhu Karkı ve Janardan Khanal Kocaeli´ne ulaştı. “Dünya Barışı ve İnsan Kardeşliği” için Nepal´den bisikletleriyle ‘Dünya Turu´na çıkan Nepalli iki öğretmen Kocaeli´nde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu ziyaret etti. 2013 yılına kadar sürmesi planlanan turlarında 112 ülkeyi gezmeyi planlayan Nepalli barış elçilerine Başkan Karaosmanoğlu da tam destek verdi.

DÜNYA BARIŞI İÇİN
Nepal´den 2004 yılında yola çıkan barış gönüllüleri dünya gezilerinin 21´inci durağında Türkiye´ye geldi. Dünya barışı ve kardeşliği için destek isteyen Lok Bandhu Karkı ve Janardan Khanal 2004 yılında başlattıkları dünya gezilerinde büyük destek gördüklerini dile getirdiler. Sosyal bilimler ve Nepalce öğretmeni Janardan Khanal ile birlikte yola çıktıklarını ifade eden Karkı, ‘‘Dünya kardeşliği ve barışı için, ülkeler arasında gelişmişlik farkı, zengin-fakir ayırımı ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Sesimizi duyurmak ve insanları bu yönde bilgilendirmek için 2004 yılında başlattığımız dünya gezisini 3 yıldır sürdürüyoruz´´ diye konuştu.

BAŞARILAR DİLEDİ
Barış ve insanlık adına her hareketin onurlu bir eylem sayılması gerektiğine işaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Nepalden bu amaçla yola çıkan barış elçilerine başarılar dilerim” dedi. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli´nde bulundukları süre içinde bisikletçilerin konaklama ile yeme-içme gibi ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!