Namazgah Şehitliği anıtı açıldı

İzmit´in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 84. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenleri çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şehitlik Anıtı hizmete açıldı.

KOMUTAN`DAN TEŞEKKÜR
Şehitlik içinde düzenlenen törene, Kocaeli Valisi Erdal Ata, 15. Kolordu Komutanı Korgeneral Zafer Özkan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile şehit yakınları, muharip gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende protokol üyeleri, ilk olarak anıta çelenk koydu. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan şehitlik anıtının açılışı gerçekleştirildi. Kolordu Komutanı Korgeneral Zafer Özkan, Başkan Karaosmanoğlu`na katkılarından ötürü teşekkür etti.

Ardından kabristana geçen heyet üyeleri, burada şehitlerin ruhlarına dualar okudu, daha sonra anı odasına geçerek anı defterini imzaladı. Başkan Karaosmanoğlu anı defterinde, “Her karış toprağı kutsal bu cennet vatanı bize miras bırakan atalarımızın aziz ruhlarına layık olması çabası içinde yaşamaktayız” ifadesini kullandı.

PİLAV DAĞITILDI
Törenin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ve ayran dağıtıldı. Yoğun ilgi nedeniyle kurtuluş pilavı yine kısa süre içinde tükendi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından şehitlik çevresinde gerçekleştirilen çalışmalar da takdir topladı. Yapılan düzenlemelerle bölgenin eksikleri tamamlanırken, çevre düzenlemelerinin de kısa süre içinde tamamlanacağı belirtildi.

KOMUTANA ZİYARET        
Kurtuluş törenleri  nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice İl Genel Meclis üyeleri Celal Özkaraslan, Yalçın Kayalı, Rıdvan Alkan,  Ali Ayaz, Muhittin Erkaya,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Necat Çakır, Korgeneral Zafer Özkan`ı makamında ziyaret etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!