Muhteşem Final

Kültür ve Spor Günleri etkinliğinde derece girenlere ödülleri verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 28 Haziran kutlamaları çerçevesinde bu yıl ilkini düzenlediği Kocaeli Kültür ve Spor etkinliklerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri törenle dağıtıldı. Ödül törenin ardından gerçekleştirilen Kültür Bakanlığı Edirne Roman Müzik Topluluğu ve Safiye Soyman konseri, 28 Haziran kutlamalarına muhteşem final oluşturdu.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun da katıldığı ödül töreninde halk oyunlarından, satranç turnuvalarına, şiir yarışmalarından futbol karşılaşmalarına kadar birçok alanda dereceye girenlere kupa, madalya, katılım belgeleri ile altın ödülleri verildi.


Törende bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, sosyal belediyecilik  anlayışı çerçevesine bu yıl bir ay süresince kültür ve spor günleri etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

“YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”
Başkan Karaosmanoğlu bu etkinlikleri düzenlerken amaçlarının toplumun her kesiminde kültür ve spor faaliyetlerini yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, “Böylece herkesin hakkı olan yüksek yaşam kalitesini herkes için ulaşılabilir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, bu etkinliklere katılan tüm yarışmacılara da teşekkür ederek, 28 Haziran çerçevesinde gerçekleştirilen bu yöndeki etkinliklerin ileriki yıllarda da devam edeceği müjdesini verdi.

“YAŞIM 55 AMA…”
Konuşmasında sporun insan hayatındaki önemine de değinen Başkan Karaosmanoğlu, herkesin gün içinde spora vakit ayırması gerektiğini söyledi. Yaşının 55 olduğuna dikkat çeken Karaosmanoğlu, “Ben 55 yaşındayım ama benimle yürüyüşe 30 kişi çıkıyor, bir süre sonra arkama bir bakıyorum sadece birkaç kişi kalmış. Spor yaptıkça siz de genç ve dinç kalırsınız” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu`nun konuşmasının ardından spor ve kültür etkinliklerinde dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.


Ödül dağıtımından sonra ise ilk olarak Kültür Bakanlığı Edirne Roman Müzik Topluluğu sahne aldı, yaptıkları müziklerle Kocaelililer`e muhteşem bir gece yaşattı. Topluluğun ardından da Türk Sanat Müziği`nin güçlü sesi Safiye Soyman, Türk müziğinin birbirinden güzel eserlerini başarıyla seslendirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!