Mucize gerçek oldu, köprü iki ayda bitti

İki ay önce temeli atılan 42 Evler Köprüsü cumartesi günü trafiğe açılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atılan ve bitiş tarihleri önceden açıklanan projelerin ilki olan 42 Evler Köprüsü iki ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Temeli 21 Nisan tarihinde atılan köprü, 25 Haziran Cumartesi günü törenle trafiğe açılacak. Başkan Karaosmanoğlu, temel atarak hizmetin çileye dönüştüğü dönemin geride kaldığını, her projenin zamanında tamamlanarak hizmete dönüşeceğini söyledi.

BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTTU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye`de müteahhit firmaların başlattıkları işi bir türlü sonuçlandıramama anlayışını kırdı. Temelini attığı projelerin bitiş tarihlerini önceden açıklayan Karaosmanoğlu, ilk olarak bu uygulamayı 42 Evler Köprüsü`nde gerçekleştirdi. 21 Nisan tarihinde temeli atılırken, “Bu köprü 2 ay gibi bir sürede tamamlanarak hizmete girecektir” sözü veren Başkan Karaosmanoğlu, sözünü yerine getirdi. Yapımı tamamlanan köprü, 25 Haziran Cumartesi günü saat 12.30`da düzenlenecek törenle trafiğe açılacak.

HİZMETTE YENİ ANLAYIŞ
Hizmete yeni bir anlayış getirmeyi hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Maalesef yıllarca temeli atılan projelerin bir türlü tamamlanamaması, hizmetin aksamasına yol açmıştır, vatandaş üzerinde olumsuz bir görüş oluşmasına neden olmuştur. Artık bu anlayış değişmelidir. Biz temelini attığımız her projemizin tamamlanacağı tarihi veriyoruz ve o proje verdiğimiz tarihte hizmete açılacaktır. 42 Evler Köprüsü`nde sözümüzü tuttuk. Diğer projelerimizde de yine sözümüzü tutacağız. Temelini attığımız projelerimize bitiş tarihi verdiğimizde bize inanmayanlar olmuş olabilir. Biz temel atarak hizmeti çileye dönüştüren anlayışı ortadan kaldıracağımızı söylemiştik ve bu projemiz bunun kanıtıdır. Cumartesi günü herkesi açılışımıza bekliyorum” dedi.

4 ŞERİTLİ YOL
42 Evler`den Kullar, Yahya Kaptan ve D-130 yoluna ulaşımı kolay hale getirecek olan köprü, Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi ile eski mezbahanın bulunduğu yerin arasında kalıyor. 24 fore kazık üzerine inşa edilen 12.5 metre genişliğindeki köprüde, toplam 4 şerit bulunuyor. Köprünün iki ayağı arasındaki mesafe ise 20 metre.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!