Mostar Köprüsü Yeniden doğdu

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu`nun “Mostar Köprüsü Yeniden Doğdu” resim sergisi, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından Cumhuriyet Parkı içindeki Sanat Galerisinde açıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu`nun 3 gün süresinde açık kalacak olan resim serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Kocaeli eski milletvekillerinden İsmail Kalkandelen ve Ömer Türkçakal, İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci ve sanatseverler katıldı.

Mostar Köprüsünün tarihçesini anlatarak açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanı Sait Karaçorlu, “ Mostar Köprüsü, dört asır önce bölgeye barış, istikrar ve kalkınma götürmek amacıyla dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde yapıldı. Farklı kültürlerin gelişmesine köprü oldu" dedi.

Karaçorlu`dan sonra söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Mostar Köprüsü dünya tarihine çok önemli bir mirastır. Mostar Köprüsü kent için apayrı bir anlam ifade etmektedir. Şehire adına veren köprü ile şehir halkının hayatı arasında çok sıkı ilişki vardır. Bir bastığa baş koyan gelin ile damat gibidirler. Hayatları müşterek,rüyalarıortak, gelecekleri sımsıkı birbirine bağlı, bir bütünün ayrılmaz iki parçasıdırlar. Farklı inançları kültürleri, toplumları birbirine bağlayan köprü yıllarca dost ve kardeşçe yaşamak adına taçlandırılmıştır. Köprünün özü bir araya gelme, buluşmaydı. Ancak, parazitler ve virüsler Mostar`ı yıktı. Aslında Mostar`ın yıkılışı Avrupa`nın ortasında insanlığın ve medeniyetin yıkılışının simgesiydi. Mostar Köprüsü`nün tekrar onarılarak açılması barış, dostluk ve kardeşlik adına son derece önemli. Mevlana kültürünü yaşatması dileğiyle onarılmasında emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Karaosmanoğlu`dan sonra söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu, “Mostar Köprüsü yıkıldı. Şehir öldü. Tarihi şehrin tekrar hayat bulmasında Türk insanın çok büyük emeği geçmiştir. Mostar Köprüsü`nün yapılmasında Prof.Dr. Amir Paşiş`in de çok büyük emeği geçmiştir. Tarihi köprünün büyük zorluklara rağmen hizmete açılması çatışmadan medet uman ilkel, tarihte kalmış ayrıştırıcı her türlü zihniyetin etkisini kaybettiğinin bunun karşısında insani değerlerin kazandığının örneğidir” dedi.

Yapılan konuşlar ardından açılışa katılan Prof. Dr. Amir Paşiş, sinevizyon eşliğinde Mostar Köprüsünün dününü ve bugünü anlattı.

Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mostar Köprüsü sergisini açan AK Parti Hüseyin Kansu ve Prof, Dr. Amir Paşiş`e İzmit`in sembolü olan küçük bir saat kulesi hediye etti.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!