“Mobesko örnek proje olacak”

Sitenin açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,

Mobesko Mobilyacılar Sitesi´nin temeli önceki gün düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Vali Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kocaelili işadamları ve mobilyacılar katıldı. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Mobesko´nun Türkiye´ye örnek bir proje olduğunu söyledi.

40 MİLYON DOLARA MAL OLACAK
Köseköy sınırları içerisinde 92 dönümlük arazi üzerine kurulacak sitenin açılışında Kooperatif Başkanı Ramazan Baytürk bilgi verdi. Baytürk, yaklaşık 40 milyon dolara mal olacak tesisi iki yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR´DEN PROJEYE DESTEK
Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Türkiye´nin her geçen gün geliştiğini, bu gelişimin Kocaeli´nde de yakından hissedildiğini söyledi. Son üç yılda kentin büyük bir gelişim ve ilerleme kaydettiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün gerçekleştirilen bu proje de kentimizin birçok noktada önünü açacaktır. Buraya gelen insanlarımızı mobilya adına her türlü isteklerini bulacaklar. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm gücümüzle bu projeye destek olacağız. Mobesko Türkiye´ye örnek bir proje olacak” dedi.

EKONOMİMİZ BÜYÜYOR
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de AK parti iktidarı döneminde ekonominin sürekli büyüdüğünü söyledi. Bakan Pepe, “Türkiye tarihinde hiçbir zaman ekonomi üst üste 5 yıl boyunca %7 büyümemiştir. Bırakın yüzde yediyi devamlı olarak büyüme bile gerçekleşmemiştir. Bu projeye destek veriyorum,emeği geçenleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

TEMELİ BİRLİKTE ATTILAR
Konuşmaların ardından tesisin temelini Bakan Pepe, Vali Sözer ve Başkan Karaosmanoğlu birlite attı. Yaklaşık 2 yıl içerisinde bitirmesi hedeflenen Mobesko mobilyacılar sitesinde en 1000 kişiye istihdam imkanı sağlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!