Minik dişlere Büyükşehir bakımı

Körfez Yüzüncü Yıl Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin dişleri kontrol edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin sağlık alanındaki çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Büyükşehir Belediyesi´ne ait Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Aracı da bu çerçevede ilköğretim okullarına yönelik diş taramalarına devam ediyor. Diş Sağlığı Tarama aracı önceki gün de Körfez ilçesindeki Yüzüncü Yıl Atatürk İlköğretim Okulu´nun konuğu oldu. Diş hekimi Dr. Elif Zengin ve Diş Teknisyeni Jale Eriç tarafından gerçekleştirilen taramaya Sağlık İşleri Müdürü Dr. Yılmaz Oktay ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz da katıldı. Taramada genel olarak çocukların diş fırçalama alışkanlıklarının olmadığı tespit edildi.

EN KISA SÜREDE GELDİNİZ
Büyükşehir Belediyesi´nin sağlık ekibini okul müdürü Burhan Budak karşıladı. Büyükşehir Belediyesi´nin okullara yönelik sağlık hizmetini duyduklarında çok sevindiklerini söyleyen Okul Müdürü Budak, “Biz de hemen harekete geçerek çocuklarımızın diş taramalarını yaptırmak istedik. En kısa sürede isteğimize yanıt aldık. Bu hassasiyet için herkese teşekkür ederiz” dedi.

SAĞLIK AĞIZDA BAŞLAR
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz da Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi. Sağlığın ağızda başladığını kaydeden Dr. Poyraz, “Gezici diş sağlığı tarama aracı ile uzun bir süreden beri okullarımızı ziyaret ederek çocuklarımızın dişlerini kontrol ediyoruz. Diş sağlığının öneminin yanı sıra, onlara iyi bakmanın sağlık açısından önemini anlatıyoruz. Bu çalışmamız bundan sonra da devam edecek” dedi.

ALIŞKANLIK EDİNİLMELİ
Dr. Poyraz taramalarda genel olarak çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı olmadığını gördüklerini de kaydederek, “Bu son derece üzücü bir durum. Biz bu taramalarda aynı zamanda çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Ama her şeyden önce bunu evde anne ve babanın yapması lazım. Çocuk bu alışkanlığı büyüklerinden görürse o da dişlerini düzenli fırçalayacaktır” dedi.
Diş taramasında çocuklara ayrıca birer diş macunu ve diş fırçası da hediye edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!