Minik başkan okulu için istedi

Büyükşehir´de başkanlık koltuğuna kısa bir süre için oturan Pınar Yıldız, okulunun ihtiyaçlarını sıraladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun koltuğuna Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu öğrencisi Pınar Yıldız oturdu. Yıldız okulunun ihtiyaçlarını tek tek sıralarken, Karaosmanoğlu “Başkan talimat verdi, yerine getireceğiz” dedi.

ÖNCE “KOLAY DEĞİL” DEDİ
Vilayet bahçesinde gerçekleştirilen Atatürk anıtına çelenk sunma merasiminin ardından makamına geçen Başkan Karaosmanoğlu, burada İzmit 28 Haziran Mahallesi`nde bulunan Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu heyetini kabul etti. Müdür vekili Cevat Kenar, beden eğitimi öğretmeni Kürşat Kumaş ve 8A sınıfından Nurdoğan Günaçtı, Abdülkadir Yılmaz, Pınar Yıldız ve Meral Alboğa`dan oluşan heyetten Pınar Yıldız, başkanlık makamının kısa bir süre de olsa sahibi oldu. Koltuğuna oturduktan sonra hazırladığı konuşma metnini okumaya başlayan minik başkan, “Önce başkanlık dışarıdan bakıldığı gibi kolay değil” dedi, ardından okulu için bazı eksikleri bulunduğunu söyledi.

SONRA TALEPLERİNİ SIRALADI
Başkan Yıldız taleplerini şöyle sıraladı: “Okulumuzun bahçesine çöp sepetleri ve banklar konulmasını, okula ait arsaya çocuk oyun parkı yapılmasını, kütüphanemizin daha çok kitapla donatılmasını ve kitaplık dolabı yapılmasını, yaz tatilinde okul binası iç ve dış boyasının yapılmasını, parmaklıkların boyanmasını, okulumuzun en büyük ihtiyacı olan bir adet projeksiyon makinesi ve bir laptop bilgisayar temin edilmesini arzu ediyorum.” Minik başkan, Büyükşehir tarafından okuluna daha önce gönderilen basketbol potaları ve voleybol direk ve ağları nedeniyle de ayrıca teşekkür etti.

“BİREYSEL İSTEKLERİ YOK”
Başkan Karaosmanoğlu ise “Yavrularımızın istekleri çok sade. Bireysel hiçbir şey istemediler” yorumunu yaptıktan sonra isteklerin tamamını yerine getireceklerini söyledi. Karaosmanoğlu, bütün okullardaki benzer sorunlarının giderilmesi için arkadaşlarına göreve gelir gelmez talimat verdiğini hatırlattı. Görevlerinin kendilerine verilen emanete sahip çıkmak olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Bu makamlar gelip geçici. Yarın belki de sizler geleceksiniz. Ancak gelirken daha donanımlı, hazırlıklı gelirseniz daha iyi hizmetler üretirsiniz” dedi. Ardından Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları özetle aktaran Başkan Karaosmanoğlu, yapılanları yeterli görmediklerini kaydetti.
Minik vali ile kısa bir süre telefonda konuşan minik başkan daha sonra 23 Nisan mesajını okurken, Başkan Karaosmanoğlu da konuklarına günün anısına hediye verdi. Kabulde Başkan Vekili İlyas Şeker ile Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da hazır bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!